Srbija: Još jedan lekar umro od KORONA virusa

350

Šef urologije u Ćupriji Goran Ivanković (56) podlegao je virusu u KBC „Zemun“, sumnja se da se zarazio u kontaktu s osobom koja se nedavno vratila iz inostranstva.
Ugledni lekar Goran Ivanković (56) iz Paraćina, koji je radio kao šef odsjeka odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je prije dva dana od posledica koronavirusa u KBC „Zemun“.

Posle doktorke iz Niša, on je drugi lekar koji je podlegao opasnom virusu.

Njegovu smrt potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, njegove kolege lekari, kao i članovi porodice i prijatelji koji su se od lekara opraštali i preko društvenih mreža.
Gajić je dodao da su prema ostalim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima već preduzete mjere, kao i da je uzeto 26 bioloških uzoraka. Istakao je i da je većina inficiranih lekara i zdravstvenih radnika u epidemiološkoj anketi izjavila da su se zarazili kontaktom van bolnice ili u kontaktu s povratnicima iz inostranstva.

Supruga preminulog urologa Goran Ivanković ophrvana bolom nije bila u stanju da govori. Urologov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman, ističe da doktor potiče iz jedne od najuglednijih paraćinskih porodica.

DR NEŠKOVIĆ: BILO JE MNOGO PACIJENATA

Koronavirus potvrđen je kod četiri medicinska radnika sa urologije, a prije dva dana potvrđen je kod još jednog urologa Miloša Neškovića, koji je radio na odeljenju urologije s preminulim doktorom Ivankovićem. – Kod kuće sam i dobro se osećam. Nemam nikakve tegobe. Nisam ni prije testiranja imao tegobe, testiran sam preventivno. Ne znam kako je došlo do zaraze, bilo je mnogo pacijenata – rekao je Nešković za Kurir, ne isključujući mogućnost da je možda neko od pacijenata bio na pregledu, a koji nije znao da je zaražen.

U Ćupriju je došlo dosta gastarbajtera, koji žive u inostranstvu, gdke ne mogu da se pregledaju i operišu, i mnogi od njih su nakon povratka došli ovde na pregled.

Dolazili su i kod njega na pregled, moguće da se zarazio pregledajući pacijente, s obzirom na to da mnogi po povratku u zemlju nisu poštovali mjere samoizolacije. Doktor je prije dvije godine imao tešku operaciju srca, pukla mu je srčana aorta, bio je srčani bolesnik, ali nije htio u penziju. Nije operisao, ali je pregledao pacijente – kaže naš sagovornik i naglašava da je on bio veliki stručnjak i dobar čovjek. Vijest o smrti urologa potresla je građane Paraćina i Ćuprije, koji su se na društvenim mrežama opraštali od njega.

Da podsijetimo prije nepunih nedelju dana od koronavirusa preminula je i doktorka ginekologije Biljana Natić Ljumović (59). Nju je zarazila pacijentkinja koja je došla iz Švajcarske.

Kurir.rs/ Mina Branković  Foto: Dragana Udovičić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.