Novi Pazar: Zaraženi korona virusom je 58-godišnji muškarac

214

Prvi registrovani pacijent zaražen korona virusom u Novom Pazaru je pedesetosmogodšnji muškarac, potvrdio je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, direktor Zavoda za javno zdravlje dr. Šefadil Spahić.

Spahić je istakao da je od momenta kada je potvrđen prvi slučaj oboljelog sa teritorije Novog Pazara, Zavod za javno zdravlje preduzeo je sve potrebne mjere.

U saradnji sa Policijskom upravom iz kontakata je identifikovano 21 lice, kojima je izrečena mjera pojačanog epidemiološkog nadzora, a jedanaestoro najbližih kontakata oboljelog je uzorkovano. Rezultati se očekuju sutra, kazao je Spahić.

Spahić je rekao da je osim identifikacije kontakata, izvršena dezinfekcija objekata u kojima je boravio oboljeli, te da se istražuju i kontakti u zdravstvenim ustanovama, prenosi RTV Novi Pazar.

Oboljeli je prije dva dana primljen u novopazarsku Opštu bolnicu. Na dalje liječenje transportovan je u Kliničko-bolnički centar Kragujevac.

Prema prvim informacijama, dobrog je opšteg stanja. Pacijent je dijabetičar i ranije je liječen od plućnih bolesti, pa je zbog, eventualnih komplikacija, prebačen na liječenje u Kragujevac. Prema protokolu, u toku je testiranja osoba koje su bili u kontaktu sa onima koji su bili u kućnoj izolaciji.

Izvor Sandžak Danas / RTV Novi Pazar
Foto Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.