Novi Pazar: Još jedna osoba zaražena koronom, ukupno 13

242

Od 16 uzorkovanih iz Novog Pazara, danas je kod jedne osobe potvrđena zaraza virusom COVID 19 pa je broj zaraženih korona virusom u Novom Pazaru sada 13. Troje pacijenata upućeno je u Klinički centar Kragujevac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nhad Biševac potvrdio je da je u Novom Pazaru danas registrovana još jedna odoba koja je pozitivna na koronavirus, tako da je u Novom Pazaru ukupno je 13 osoba koja su oboljela od COVID-19.

Podsijećamo, juče je potvrđeno 11 slučajeva oboljevanja, dok je prvi zaraženi slučaj u ovom Pazaru registrovan u četvrtak, nakon čega je po protokolu uslijedilo uzimanje uzoraka kod svih osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima.

Danas ranije, načelnik Klinike za tropske i infektivne bolesti KC Srbije dr Goran Stevanović govoreći na konferenciji kazao da se u Novom Pazaru formira novo žarište.

U Opštu bolnicu u Novom Pazaru stigla je lekarska ekipa koja treba da pomogne zdravstvenim radnicima koji ovde već aktivno rade na terenu.

U  Novi Pazar biće dopremljeno 10 kliničkih i 3 transportna respiratora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar i on  će, kako naša redakcija saznaje, tom prilikom obići novopazarsku Opštu bolnicu kojoj će uručiti respiratore.

Vučića će u Novom Pazaru dočekati potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.