Ljajić za TV Prvu o formiranju COVID bolnice u Novom Pazaru

396

Ministar Rasim Ljajić u uključcenju za TV Prva iz Novog Pazara, gdje je danas bio sa predsjednikom Srbije Aleksanrom Vučićem koji je donio medicinsku opremu zdravstvenom centru u Novom Pazaru, dao sljedeću izjavu.

“Svakako da je današnja posjeta važna, jer je ovo prva posjeta Vučića jednom gradu nakon proglašenja epidemije”, dodao je Ljajić.

Naveo je da su sa timom stručnjaka iz Rusije obišli dva objekta koja mogu da budu pretvorani u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšom kliničkom slikom.

“Oni su osmotrili, uzeli neohodne informacije o lokacijama. Sutra će nam dati zvanična stav o dva objekata i mogli bi u relativno kratkom roku da se preurede za prijem bolesnika sa lakšom slikom. Sutra krećemo sa pripremnim radovima”, rekao je Ljajić.

Ta dva objekta, kako je objasnio, osim tehničkih, moraju da zadovolje I medicinske standard. “To bi bila velika stvar za one koji ovdje žive i koji su morali da idu u Beograd”, rekao je Ljajić.

Naglasio je važnost poštovanja medicinskih preporuke kako bi se spriječilo širenje bolesti i u Novom Pazaru i u čcitavoj zemlji.

Upitan o Novom Pazaru kao novom žarištu korona virusa, Ljajić je rekao da ima razloga za zabrinutost, ali da ako se i od sada počnu da pirmenjuju sve mjere i preporuke siguran je da se može spriječiti najgori scenario koji se najavljuje ukoliko ljudi ne ostanu u kućama.

Polažemo taj test odgovornosti. Ne sumnjam da će Pazarci taj test ipak položiti bez obzira na prvobitno pokazanu nedisciplinu”,

“Vjerujem da možemo da izbjegnemo najgore”, naveo je Ljajić.

Naglasio je da država stoji iza svakog građanina i pomoći će svakom kraju zemlje.

“Moramo ovde da branimo dvije stvari, pored borbe za živote, moramo da zastitimo starije od 65 godina i da očuvamo zdravstveni sistem da nam infekcija ne uđe u bolnice. Ako u tome uspijemo, možemo da izbjegnemo najgori scenario”, zaključio je Ljajić.

Izvor: Tanjug
One thought on “Ljajić za TV Prvu o formiranju COVID bolnice u Novom Pazaru

  1. Smuk

    Bre , bre… Novopazarci , braćo, prijatelji, sugradjani, žitelji Srbijeee… stvarno li je gos-n Ljajić završio Medicinski fakultet, stvarno li je intelektualac ? Ako je završio Medicinu , sa ovakvim uvlačenjem – nije intelektualac ! Unazad …30.godina !

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.