Dr Šefadil Spahić:”Dvoje obolele djece stabilno, jedno sa majkom UPUĆENO U BEOGRAD”

349

Djeca iz Novog Pazara, od dvije i tri godine, koja su bila pozitivna na COVID-19 dobrog su zdravstvenog stanja i bez ikakvih simptoma, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić.

Dalje je rekao da je jedno dijete sa majkom upućeno za Beograd, dok su dvoje u kući u Novom Pazaru i da o njima brine majka koja je bila negativna na korona virus.
– Ona će, za svaki slučaj, ponovo biti testirana. Ono što je najbitnije je da su djeca dobro, da nemaju nikakvih zdravstvenih problema, bez simptoma koje izaziva ovaj virus – kaže Spahić.


On je kazao da je četvoro zaraženih iz Novog Pazara, sa ozbiljnom kliničkom slikom, upućeno u Klinički centar u Kragujevcu, osmoro je na liječenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, dok su oni sa blagim ili bez vidljivih simptoma upućeni na Beogradski sajam.

Zaraza je potekla od dvije osobe koje su se nedavno vratile iz inostranstva. Ono što je bitno i što se vidi iz primijera ove djece je da svako može biti zaražen, zbog čega ne treba nikoga linčovati i osuđivati što je oboleo. Bitno je da se odgovorno ponašamo i pridržavamo se propisanih mjera – poručuje Spahić.

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru su 22 osobe pozitivne na COVID-19, ali ljekari očekuju da će ih do kraja nedelje biti znatno više, upravo zbog toga što su zaraženi imali veliki broj kontakata.

Izvor Sandzak Danas / Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.