SDA zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo traže pomoć za Novi Pazar

406

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo na sjednici koja će se održati sutra pokrenut će inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo i Skupština KS pomognu grad Novi Pazar u borbi sa koronavirusom u skladu sa svojim mogućnostima.

“Imajući u vidu da u ovim teškim vremenima svi nekoga pomažu, osjećamo potrebu da Kanton Sarajevo pomogne u medicinskoj opremi grad Novi Pazar. Predložit ćemo da Skupština i Vlada KS jednoglasno podrže ovu odluku, imajući u vidu da su građani Novog Pazara puno pomogli u odbrani grada Sarajeva u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu”, navode iz Kluba SDA.

Tokom jučerašnjeg dana u Novom Pazaru je testirano ukupno 36 osoba, od koji je u tri slučaja potvrđeno prisustvo virusa.

Prema posljednjim podacima iz ove ustanove do sada u Novom Pazaru ima 29 zaraženih.
One thought on “SDA zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo traže pomoć za Novi Pazar

  1. mehmed

    Zastupnici SDA se mogu obratiti i Dodiku za pomoc- jer je On prosle goidine sa dosta para pomogao banjalucu muslimansku PAROHIJU….

    Ako KS pomogne SDA u N. Pazaru – tad bi trebao da pomogne i Pravoslavne i Katolicke institucije .

    Paraislamska Zajednica Srbije , Ljajic a i SDA su pomogli imenovanje Muftiju – hipika Jusfspahica za Ambasadora u Islamskoj j Zemlji… neka im hipik pomogne …

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.