Predsjednik Vučić: Nadam se da će mi sin Danilo biti bolje

313

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je smatrao da je važno da obavijesti javnost da je njegov sin Danilo zaražen korona virusom.

Vučić je podsjetio da prije dva mjeseca, kada se on nije dobro osjećao, nije želio da obavještava javnost, ali da su potom društvene mreže bile pune vijesti o tome, te da je sada shvatio da treba da obavijesti javnost o zdravstvenom stanju sina, u jednoj rečenici.

“Smatrao sam da je važno da obavijestim ljude da je moj 22-godignji sin zaražen i vise ni riječ nisam rekao. Jedino što se nadam, to je da ću dočekati da on ode na Sajam, poslije sajma će ići kući”, rekao je Vučić.

Predsjednik je tako odgovorio na pitanje da li smatra da su pojedini mediji, i provladini i opozicioni, koji prethodnih dana nisu poštovali privatnost Vučićeve porodice i bavili se
zdravstvenim stanjem njegovog sina Danila, koji je zaražen korona virusom, prešli granicu dobrog ukusa, ali i prekršili osnove novinarskog kodeksa .

Na pitanje o kontaktima koje je imao i eventualnom testiranju, a povodom informacije da je njegov stariji sin pozitivan na koronu Vučić je rekao i da je odmah pošto je njegov sin primljen na Infektivnu kliniku razgovarao sa dr Goranom Stevanovićem i da mu je odgovorio na sva pitanja o mogućim kontaktima.

On je rekao i da svaki dan razgovara sa ljekarima i “onog sekunda kada budu mislili da postoji bilo kakva šansa da sam zaražen biću testiran, a posljedice bi bile teže od izolacije”.

Dok Danilo ne pobijedi, ja ću brinuti svoje brige, a to se neće odraziti na posao koji obavljam”, rekao je Vučić, ističući da korona u Srbiji neće nikoga pobijediti pa ni njega, iako je, kako je rekao, “razoren” udarima političkih protivnika, koji nijednu bolnicu nisu napravili – rekao je
Vučić.

Kazao je i da se sa sinom vidio, ali da se pridržavao svih preporuka i da je bio na značajnoj udaljenosti od njega.

– Vidio sam sina i volim ga beskrajno, i neću zbog toga da Vam se pravdam, ali sam ga vidio i on je bio na značajnoj udaljenosti od mene – rekao je Vučić.

Vučićev sin Danilo zaražen je korona virusom, a klinička slika je takva da se liječi na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Izvor: Sandžak Danas/Bbc
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.