Erdogan i Vučić telefonom o borbi protiv koronavirusa

245

Predshednici Turske i Srbije, Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić večeras su u telefonskom razgovoru izrazili nadu da će preduzete odgovorne mjere predostrožnosti, i tako doprinijeti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mjere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Erdogan je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku Vučiću i građanima Srbije u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Osim na prijateljskoj podršci, Vučić je Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska prije dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumijevanja i prijateljstva dvaju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40.000 obolelih.

Dvojica predsjednika su se saglasili da koronavirus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspješno suprotstavljanje širenju zaraze u svijetu.

Predsjednici Turske i Srbije su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

Anadolu Agency
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.