U Kovid bolnici u Novom Pazaru zbrinuto 18 zaraženih korona virusom, svi bez simptoma

241

U privremenoj “Kovid bolnici”, smještenoj u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru, trenutno je zbrinuto 18 pacijenata zaraženih korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, rekao je danas njen rukovodilac Faruk Pašović.

On je radiju Sto plus izjavio da su svi pacijenti dobrog zdravstvenog stanja, bez ikakvih simptoma koje izaziva ovaj virus.

“O njima u svakom trenutku brine jedan ljekar i tri medicinske sestre. Konstantno se prati njihovo stanje, tokom vizita im se mjeri temperatura i za sada ni kod koga od njih nisu zabilježeni nikakvi simptomi oboljenja COVID-19”, kazao je doktor Pašović.

Najmlađi pacijent u ovoj privremenoj bolnici ima 19 godina, a najstariji 52.

“Sve funkcioniše dobro, saradnja sa zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom i Vojskom Srbije je odlična. Pacijenti imaju dobre uslove za boravak i njihovi rođaci nemaju razloga za brigu. Napominjem, posjete nisu dozvoljene i nema potrebe da ljudi dolaze ispred škole”, dodao je Pašović.

Medicinska škola “Dva heroja” preuređena je prošle nedjelje u privremenu bolnicu za smještaj pacijenata zaraženih korona virusom sa blažom kliničkom slikom. U njenom opremanju pomogli su Vojska Srbije i brojni lokalni privrednici.

Prema posljednjim podacima, u Novom Pazaru su 34 osobe zaražene korona virusom koje su, u zavisnosti od kliničke slike, smještene i na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, Kliničkom centru u Kragujevcu i Kliničko bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu.

Izvor: radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.