USKORO NOVE MJERE: Stari i autistična djeca moći će u šetnju u vrijeme policijskog časa!

243

Član kriznog štaba za suzbijanje virusa korona pulmolog Branimir Nestorović otkrio je za Sputnjik da će u narednim danima biti određeno vrijeme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vrijeme policijskog časa, jer su više od mjesec dana zatvoreni u kućama. Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno i to u krugu od 200 metara od kuće.

Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sjednicama Kriznog štaba. Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u Domu za stare u Nišu, gdje je zaraženo 140 ljudi.

„Dakle, treba biti oprezan, tako da ćemo videti. Puno smo razgovarali i za dan-dva ćemo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju. Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa“, najavljuje sagovornik Sputnjika. Nestorović ističe da virus korona ima tipično ponašanje.

Zabrane za praznik

Na pitanje koliko će trajati policijski čas u toku predstojećeg praznično-neradnog vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi, odnosno završiti se. Naš sagovornik smatra da je četiri dana – od četvrtka do utorka – previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda:

„Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas. Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove, ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve.“
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.