NOVE MJERE! Policijski čas od petka do utorka

285

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova.

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije virusa korona najvjerovatnije će sutra ili u srijedu razmotriti mjeru totalne zabrane kretanja za vrijeme uskršnjih praznika, koja bi, prema najrigoroznijem scenariju, podrazumijevala uvođenje policijskog časa u trajanju od čak 106 sati – od četvrtka u 17 časova do utorka u pet ujutru.

Prema našim informacijama, iako ima i prijedloga da se postepeno uđe u relaksaciju mjera, među strukom preovlađuje mišljenje da se sa njima sačeka još desetak dana, koji se procijenjuju kao najkritičniji kada je riječ o Kovidu 19.

Zato je zasada izvjesnije da će i narednog vikenda, tokom kojeg “pada” Uskrs, na snazi ostati rigorozne mjere zabrane kretanja, a ostaje da se vidi da li će biti “preslikan” model policijskog časa od petka po podne do ponedjeljka ujutru, ili će se on produžiti i trajati od Velikog petka do drugog dana Uskrsa, odnosno od 17. do 21. aprila.

Izvor: Sandžak Danas/Blic/Novosti
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.