Plojović prijeti POLICIJI zbog berbernice: “Na silu odgovorićemo silom”

338

Nakon što je krajem februara takozvana građevinska služba Islamske zajednice u Srbiji tokom noći porušila berbernicu koja je u vlasništvu Ramiza Dugopoljca i njegove porodice više od pola vijeka, prošle nedjelje dogodio se još jedan nasrtaj na objekat koji je predmet i sudskog spora. Ovog puta pod izgovorom raščišćavanja terena oko Arap džamije.

Da su i u ovome učestovali uposlenici Islamske zajednice, a po nalogu Mešihata, potvrdio je danas rukovodilac vjersko prosvetne službe Rešad Plojović.

Plojović međutim tvrdi da su na tom poslu bili angažovani pretežno vjerski službenici.

Podsijećamo, iz Policijske uprave su istog dana saopštili da je policija odmah po prijavi izašla na mjesto događaja i prekinula uklanjanje preostalih dijelova pomenutog objekta, te da je identifikovala više osoba i o svemu obavijestila i nadlježno tužilaštvo.

Ponašanje policije i tužilaštva u Mešihatu oštro osuđuju.

’’I nakon što su upozoreni, čelnici Policijske uprave Novi Pazar nastavljaju sa pozivanjem službenika Islamske zajednice na informativne razgovore u vezi sa akcijom raščišćavanja harema Arap džamije od 08.04.2020. godine. Tokom dva sastanka u Policijskoj upravi Novi Pazar, uključujući i sastanak sa aktuelnim načelnikom policije, pokušali smo objasniti da ne postoji ni elementarna sumnja kršenja bilo kog zakonskog propisa. Međutim, i pored toga Policijska uprava nastavlja sa pozivanjem službenika Islamske zajednice, čime pokazuje da iza ovakvog ponašanja postoje neke druge namjere’’ kazao je Plojović.

U Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji aludiraju i na ustavni princip ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica.

’’ Ovakav odnos policije i tužilaštva doživljavamo diskriminatorskim jer smo svjedoci da ovih dana državni organi u sporu sa Srpskom pravoslavnom crkvom oko vjerskih okupljanja tokom Uskrsa imaju sasvim drugačiji odnos, gde predsjednik Republike kaže „da mu ne pada na pamet da hapsi vladike i svještenstvo“ već da će „kleknuti pred Patrijarhom i moliti ga’’

 

Na račun policije, tužilaštva i pravosuđa Plojović je izneo i niz drugih optužbi.

’’Osim toga, očevici smo da se na prostoru Sandžaka, a posebno u Novom Pazaru, kriminalne strukture afirmišu svim raspoloživim sredstvima od strane određenih političkih faktora u čemu neskriveno učestvuju i strukture policije, tužilaštva i pravosuđa’’ ističe rukovodilac versko prosvetne službe Mešihata IZ u Srbiji Rešad Plojović.

Policiju i tužilaštvo poziva da prestanu sa ovakvim ponašanjem kako bi, ističe, izbjegli odgovornost za dalju eskalaciju ovoga problema.

’’Ja se nadam i molim Boga da prevlada razum i da do tog scenarija i do te tačke ne dođemo da Islamska zajednica mora na silu koju će policija možda upotrebiti prema vjerskim službenicima, odgovoriti silom’’ rekao je na kraju Plojović.
One thought on “Plojović prijeti POLICIJI zbog berbernice: “Na silu odgovorićemo silom”

  1. Nepoznato

    نحن مع الوقف و رجال الشرطى افضل لهم أن لا يدخلون الأنف في مكان الذي لا يعرف من أين يأتي الدرب…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.