Još 4 pozitivnih na koronu u Novom Pazaru! Ukupno 44!

281

U Novom Pazaru se povećava broj inficiranih korona virusom. Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) večeras je saopštio da su, u posljednja 24 sata, ovim virusom zaražene još četiri osobe.

Od 50 ispitanih uzoraka brisa, 46 je negativno, a kod 4 je potvrđeno prisustvo covid 19 . Od 2. aprila, kada je registrovan prvooboljeli da danas, u Novom Pazaru, je kod 44 pacijenta diijagnostikovan korona virus. Među pozitivnima je četvoro djece i isto toliko zaposlenih na Odjeljenju za plućne bolesti – jedna ljekarka, dvije medicinske sestre i spremačica i njegovateljica iz Gerentološkog centra.

U toj ustanovi tvrde da je na njihovo insistiranje izvršeno testiranje korisnika i zaposlenih i da je test pokazao da je njegovateljica pozitivna, a svi ostali (korisnici i zaposleni) su negativni.

Do sada je testirano blizu 400 osoba. Prvooboljeli, pedesetosmogodišnji muškarac, preminuo je juče u Kliničkom centru u Kragujevcu. Za posljednja 24 sata, povećan je i broj pacijenata u Kovid bolnici za pet. Trenutno se u privremenoj bolnici nalazi 25 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Izvor: Sandžak Danas/Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.