Šarčević: Raspust počinje krajem maja, nema povratka u školske klupe

265

Ministar prosvjete najavio i izmjenu Pravilnika za ocijenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromjesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita. Ove godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave, izjavio je danas ministar prosvjete Mladen Šarčević.

Kako je objasnio, raspust praktično počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, koja je ovog puta tokom vanrednog stanja bila onlajn. Šarčević je u izjavi za “Blic” najavio i izmjenu Pravilnika za ocijenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromjesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita. Dodao je da se oko tog pitanja prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature.

“To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole”, naveo je Šarćević.

Istakao je da se ministarstvo na čijem je čelu u svemu prvenstveno rukovodimo bezbijednošću djece i nastavnika, ali je dodao da se mora zadovoljiti i drugi uslov, a to je pravičnost.

“Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primjenjivati u Evropi za završni ispit”, najavio je Šarčević.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.