(VIDEO) Po RTS-u četnici su dobrotvori a Sandžaklije zlotvori / PREKRAJANJE HISTORIJE

401

Pokolj muslimana Sandžaka i istočne Bosne 1943. je bio najmasovniji ratni zločin koji je počinila Jugoslovenska vojska u otadžbini tokom Drugog svjetskog rata. Ovom operacijom etničkog čišćenja je rukovodio Vrhovni zapovjednik JVuO Dragoljub Mihailović, čiji se štab tada nalazio u blizini zone dejstava, preko svojih komandanata Pavla Đurišića, Vojislava Lukačevića i Petra Baćovića.

Prema Đurišićevom izvještaju, ubijeno je oko 9.200 muslimana, od čega oko 1.200 muškaraca i do 8.000 žena, staraca i djece. Prema poslijeratnim popisima, stradalo je preko 4.000 civilnih žrtava, među kojima je izrazito visok udio djece najmlađeg uzrasta. Preko četvrtine ubijenih (oko 26 %) su djeca do četvrte godine života, a preko polovine ubijene djece djevojčice.

RTS prekraja ovu strašnu historiju i pokušava da zločince predstavi humanistima, a žrtve zlotvorima.

Da Bošnjaci imaju adekvatnu ustanovu koja se bavi ovim spornim informacijama u historiji, onda bi ovaj javni servis mogao da se tuži zbog lažnih podataka i uvreda dijela stanovništva Republike Srbije, koji ga kroz preplatu čak i finansiraju.

Pritom, da ne zaboravimo, stranka SDA dala je kvorum za rehabilitaciju četničkih formacija, pa sada možemo bez zakonskih posljedica da gledamo ovakve gnusne laži. Video je postavio nas historičar Esad Rahić možete pogledati ispod teksta.

https://www.facebook.com/100003332562257/posts/2802852626502462/
3 thoughts on “(VIDEO) Po RTS-u četnici su dobrotvori a Sandžaklije zlotvori / PREKRAJANJE HISTORIJE

 1. Nepoznato

  A ljajica im poklanjamo , mogu slobodno sa ga ofarbaju za vaskrs i da ga potucaju u znak svog paganizma i lazi na Boga i Allahovog poslanika Isaha(Isusa)neka je Boziji mir i spas na njega, njegovu casnu majku i na sve ostale poslanike i Allahove miljenike…

  Reply
 2. Nepoznato

  U ime Allaha vas molim ako nemate ne pominjite te monstrume . Imate li vi sta pametno da objevite osim njih i njihove lazi…Sta ocekujete orugo od njih. Mislite muftija je otisao u parlament zato sto ih voli i vjeruje im . E nije vec zato sto dok ih vidi bezbedniji je i donekle zna kako da se sacuva njihovog zla….

  Reply
 3. Pravedno

  Imaju ministra Ljajića, pa neka im skrene jednom u životu na njihovu četničku lažljivu propagandu.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.