U maju i dalje neće biti svadbi, porodičnih slavlja i provoda u diskotekama

377

Tokom maja neće moći da se organizuju svadbe i krštenja, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodaje da se život polako normalizuje, ali da mjere moraju postepeno da se relaksiraju.

Gojković je naveo da ide lijepo vrijeme, da građani treba da izađu napolje i šetaju, ali da to nikako ne znači da na jednom mjestu na otvorenom može da bude 50, 100 ljudi.

“Sada nam stiže najveći broj zahtjeva sa pitanjima građana da li u maju mogu da organizuju svadbe, krštenja. Odgovor je – još uvek ne. Za to ima vremena i biće vremena. Polako relaksiramo uvedene mjere”, rekao je Gojković za Tv Pink.

Ističe da se život polako normalizuje, ali da građani moraju da shvate da je virus i dalje u populaciji i da svi moramo biti oprezni.

“U narednom periodu građani moraju biti obazrivi. Novi krug infekcije, koji bi uzrokovao ponovo povećanje zaraženih, nas vraća na početak. Zato je važno da se i dalje održava socijala distanca, kada moramo da budemo u grupama obavezno da se nose maske. Oni koji imaju respiratorne infekcije moraju da se izoluju, jave lekaru”, kaže Gojković.


Podsijeća da se krenulo sa popuštanjem mjera tako što su otvorene zanatske radnje poput obućara, krojača, gdje nema ličnog kontakta. Sledeći korak je otvaranje frizerskih, kozmetičkih salona, teretana. Preporuka je da se radi na zakazivanje, kako u salonima ne bi bilo više ljudi.

Navodi da nekima smeta što on insistoira da se poštuje zakon. Gojković napominje da je na početku epidemije virusa korona u Srbiji do njega došla informacija da je pet stomatologa zaraženo i da i dalje rade privatne ordinacije.

Tada je, kako kaže, reagovao burno, u startu rekao da će to biti predmet istrage i da su nakon te njegove izjave sve stomatološke ordinacije zatvorene, jer su shvatili da mogu biti izvor zaraze.

Za Vojvodinu navodi da ima savršene rezultate, što se tiče epidemije virusa korona, a gledano cijela Srbija – fantastične rezultate.

To, tvrdi, potkrepljuju i brojke o broju umrlih na 100.000 stanovnika. U Srbiji su na 100.000 stanovnika umrla dva kovid pacijenta, u Vojvodini jedan. Švajcarska ima 10 puta više umrlih, Belgija 30 puta više, Španija 156 puta veći broj umrlih, Italija 177 puta veći broj umrlih na 100.000 stanovnika od Srbije.

Autopijac.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.