Dugopoljac: Gradimo novi lokal, ali ne odustajemo od stare berbernice

401

Novopazarac Ramiz Dugopoljac rekao je danas da njegova porodica neće odustati od pravne borbe za berbernicu u krugu Arap džamije, iako je u toku izgradnja novog lokala koji će im biti predat na korišćenje. On je u izjavi za radio Sto plus istakao da nije postigao dogovor sa Islamskom zajednicom u Srbiji i da će suđenje o utvrđivanju vlasništva nad parcelom ispod porušenog lokala biti nastavljeno po ukidanju vanrednog stanja.

“Nismo i nećemo odustati od borbe za berbernicu koja je u našem vlasništvu 50 godina i pravdu ćemo isterati, pa makar išli do Strazbura”, kazao je Dugopoljac.

On je rekao da će mu do okončanja sudskog spora biti predat na korišćenje lokal koji se gradi u blizini Osnovne škole “Stefan Nemanja”.

Kasim Zoranic obilazi radove

“Lokalna samouprava je ustupila plac, a izgradnju lokala finansiraju svojim sredstvima potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić i Kasim Zoranić. Objekat će nam biti predat na privremeno korišćenje, a nadam se da ćemo se veoma brzo vratiti na staru lokaciju”, izjavio je Dugopoljac.

Mešihat Islamske zajednice Novi Pazar danas je “izrazio zadovoljstvo i zahvalnost” što je Gradska uprava preuzela na sebe izgradnju poslovnog prostora za potrebe berbernice Ramiza Dugopoljca.

“Time je doprinela vraćanju vakufske parcele Islamskoj zajednici u haremu Arap džamije. Vjerujemo da će političko rukovodstvo Grada nastaviti sa podrškom vraćanju vakufske imovine i rješavanju brojnih nagomilanih problema vezanih za vakufsku imovinu i Islamsku zajednicu”, navodi se u saopćenju.

Berbernica u Prvomajskoj ulici delimično je srušena tokom noći 23. februara, da bi njeni ostaci bili kompletno uklonjeni 8. aprila rano ujutru.

Izgradnja berbernice Ramizu Dugopoljcu

Mešihata IZ u Srbiji je kasnije saopćio da je to učinila “njihova građevinska služba jer se radi o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu”.

Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić nakon toga je istakao da su odlučni u odbrani svojih prava i imovine, ali i da će pravično obeštetiti Dugopoljce zbog rušenja lokala. Ta verska zajednica je Dugopoljcima ponudila drugi lokal na korišćenje, uz nabavku neophodne opreme, ali do dogovora nije došlo.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o određivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta, a nastavak suđenja očekuje se nakon ukidanja vanrednog stanja.

Autor: Radiostoplus.com
4 thoughts on “Dugopoljac: Gradimo novi lokal, ali ne odustajemo od stare berbernice

 1. Tacno i odgovorno

  Kad bi vi zlokorlici znali koja ste mizerija i otpadnici ovog podneblja vi bi se sami vesali da vas jedan udbovac i spiun i razarac bosnjackog korpusa rad njegovih lopovluka i krijese iza Allahove vjere kao vjernik a mi svi vidimokojsje to ljivra izdajnk

  Reply
 2. OBRAZOVANA PAZARKA

  A mi cekamo izbore,zeljno. Resice ovo Pazar jednim potezom.. Pazar pamti. Je li “kompleks Orlje” zaboravio kakvi su pazarci kada se zamere?
  Neka ga trpe oni koji su zavisni od njegove bedne plate i koji mu aplaudiraju – svi znamo kako su njegovi poslusnici ponizni i sicusni. Nismo na Bliskom istoku, znamo sve. Ima i nas nezavisnih od politicke orijentacije. Ne moze se vise ni citati, ni slusati ovaj jevasluk, prostakluk, mizerija. Pa nije Roki bas dokazao neki manir pravog gospodina.

  Reply
 3. Fikret

  Zar Vi treba tako da oznacavate ljude, bez obzira dali oni znaju ili ne zbaju. Zar vas je tako naucio Islam??? Sram vas bilo i znaj te da ste nastetili jednoj porodici koja praktikuje vjeru i obicaje jedne zajednice. Proucite Kuran casni i videcete da ste nevernici sakriveni pod imenom Islamska vjerska zajednica. Sram vas bilo. Uzeste nam lice i obrukaste religiju Islam.

  Reply
 4. Nepoznato

  E ti si stvarno neka komunjara nepismena kojoj nije jasno sta je vakuf… I ako si to kupio kad ti se kaze sa jevakuf i da ti ss napravi drugi na drugo mjesto sa imas i malo razuma , vjere i savjesti odmah bi prihvatio… Vakuf je vakuf i niko ga ne moze prodati, kupiti ili prisvojiti osim nasilnici i bezvjernici , zapamti i znaj to ine brjkaj vise sebe jer si ti iz carsije Pazarske to te trebala jos nana nauciti a nisi iz Pozarevca ili Sapca pa da ti se to treba objasnjavati ili si podlegao spljetkama pucista kojima ni Islamska zajednica kao najveci vakuf nije sveta, pa sta drugo od njih i ocekivati nego da se bore protiv povratnika vakufa . Tesko njima za sta su se prodali …

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.