OD PONEDELJKA POČINJE REDOVNA OBUKA U AUTO-ŠKOLAMA

299

Od ponedeljka počinje redovna obuka u auto-školama uz posebne mjere zaštite i za instruktore ali i za kandidate. Maska i rukavice su obavezni a ista mjera se primenjuje kod polaganja vozačkih ispita. Iz MUP-a se čekaju instrukcije o tome kako će biti organizovano teoretsko polaganje jer sada u prostorijama može boraviti ukupno pet osoba, što je malo da bi se polaganje organizovalo.

Više instruktora i više vozila biće ovih dana na ulicama. Počinje davanje individualnih časova u vrijeme kada nije policijski čas, a kandidati pored strpljenja moraju biti naoružani maskama i rukavicama kao i njihovi instruktori.

Vanredno stanje oštro je pogodilo novoosnovane, male auto-škole ali i one u Novoj Varoši i Sjenici, koje su preko zime zbog velikog snijega često bile onemogućene da obavljaju svoj rad. Mnogi vlasnici ističu da već sada podnose ogromne finansijske gubitke. Treba imati u vidu i da dezinfekciona sredstva kao i zaštitna oprema nisu besplatna i da se prodaju u ograničenim količinama, pa se postavlja pitanje da li će auto-škole biti u mogućnosti da obezbijede potrebne količine za zaposlene i polaznike obuke, i kako da taj izdatak ne utiče na cijenu obuke.

Neodumice nemaju samo vlasnici auto-škola već i polaznici. Za polaganje vozačkog ispita, neophodan uslov je ljekarsko uvijerenje koje vazi 6 mjeseci. Da li će polaznici, kojima je u međuvremenu isteklo lekarsko uvijerenje, jer su zbog uvođenja vanrednog stanja bili spriječeni da polažu vozački ispit, imati pravo na produžetak važenja bez dodatnih plaćanja, ostaje da se vidi. Za sada, pod uslovom da auto-škole ispune propisane uslove, biće omogućena obuka polaznika, bez noćne voznje, koja neće moći da se obavlja zbog policijskog časa a što se tiče samog polaganja vozačkog ispita- čekaju se detaljnije instrukcije Vlade Srbije.

Izvor PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.