Uskoro asfalt u ulicama oko autobuske stanice

260

Vremenske prilike idu na ruku izvođačima radova, pa se i ovog proljeća u Novom Pazaru radi na više lokacija. Infrastrukturnim prethode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži koja se rekonstruiše u svim dijelovima Novog Pazara. Tako je i u najprometnijim ulicama koje gravitiraju novopazarskoj autobuskoj stanici.

Radnici novopazarskog Vodovoda intezivno su radili u nekoliko ulica u ovom dijelu grada. Radilo se na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije, kao i vodovodne mreže. Riječ je o radovima koji prethode konačnim, asfalterskim. Radi se o veoma zahtjevnom projektu koji se zbog specifičnosti poslova odvijao u nekoliko faza.

Kako su ranije saopštili nadležni, ove aktivnosti preduzete su zbog dotrajalosti, ali i preopterećenja vodovodnih instalacija, pa su lokalna samouprava, Gradsko vijeće, gradonačelnik, te  Sandžačka demokratska partija kao nosilac vlasti, donijeli odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne infrastrukture, kako bi na najbolji način pratili intenzivnu izgradnju stambenih zgrada i zadovoljili potrebe stanara u Omladinskoj, Moskovskoj, Ljubljanskoj i Ulici Stane Bačanin.

Kako su radovi koje izvodi novopazarski Vodovod pri kraju, uskoro će novopazarski putari moći da počnu pripremne radove za asfaltiranje.

Režim saobraćaja će tokom asfaltiranja biti izmijenjen i odvijaće se po preporukama nadležnih, odnosno alternatvnim pravacima.

Podsjećamo da je u okviru infrastrukturnog uređenja, a kroz projekte parternog uređenja, realizovanih na više lokacija, uređen parking prostor za više od 20 vozila. Inače, pomenute ulice nalaze se u jednom od starijih dijelova grada, naseljenog prije pola vijeka.

Izvor RTV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.