Od ponedeljka rade sudovi u Novom Pazaru

285

Viši i Osnovni sud u Novom Pazaru od ponedeljka, 11. maja, normalizuju rad uz određena pravila ponašanja zaposlenih i stranaka, a nakon ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

U zajedničkom saopštenju iz ove dvije ustanove se navodi da su svi prilikom ulaska u zgradu suda u obavezi da prođu dezinfekcionu barijeru, bezbjednosni pregled koji podrazumeva prolazak kroz metal detektor vrata i mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomerom, kao i da nose higijensku masku i rukavice.

“Ukoliko zaposleni ili stranka koji ulaze u objekat nemaju odgovarajuća sredstva zaštite, prvenstveno se misli na nošenje lične zaštitne maske, ili ne žele da se podvrgnu higijenskoj i bezbjednosnoj zaštiti, neće im biti omogućen ulazak u zgradu suda. Stranke su u obavezi da po prolasku higijenskih i bezbjednosnih mjera prijave na priavnici sa odgovarajućim dokumentima, kao što su poziv za suđenje ili lični identifikacioni dokument”, navodi se između ostalog u ovom saopštenju.

Dodaju da će stranke na suđenja ulaziti po prioritetu i neophodnosti prisustva, a da će prednost imati okrivljeni i branioci, parnične stranke i njihovi punomoćnici, predstavnik OJT, kao i druge sudski pozvane osobe. U čekaonicama stranke moraju poštovati predviđeno bezbjedno rastojanje od minimum 1,5 metara. Navedene mjere primenjivaće se do proglašenja prestanka epidemije izazvane korona virusom.

A.Bajrović
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.