Beograd: Brutalne uvrede na račun Muhammeda s.a.w.s. / Protest ultradesničara i fašista

300

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije transparenta koji je bio okačen na Trgu Republike u Beogradu na kojem se nalaze gnusne uvede na račun poslanika Muhameda.

Podsjetimo, proteste u petak i subotu na ovoj lokaciji organizirao je Srđan Nogo, jedan od osnivača i bivši član Dveri.

Tokom dva dana oni su se jasno izjasnili da protestuju protiv raspisanih izbora, protiv migranata, 5G mreže, obavezne vakcinacije, globalističkog sistema, potpisivanja Briselskog sporazuma, protiv sadašnje, ali i bivše vlasti…

Da bi “osvanula” fotografija na kojoj se vrijeđa poslanik Muhamed, u potpisu na dnu transparenta se navodi – Narodna patrola.

I Dragan Bursać se oglasio povodom istaknutog transparenta, te je napisao sljedeće:

Ovo je poruka srpske opozicije! Ovo je poruka fašista na navodni Dan pobjede nad fašizmom. Ovo je poruka ljotićevaca, nedićevaca i rehabilitovanih četnika. Ovo je poruka “alternative Vučiću”. Ovo je “ramazanska čestitka” ološa koji bi i dalje etnički čistio i klao. Ovo je sramni opozicioni stav o Bošnjacima i islamu. I najviše, ovo je poruka svima nama kako izgleda Srbija četvrt vijeka nakon gubitničkog imperijalnog rata. Džaba ste krečili, tragovi vam nečovještvom smrde! Fuuuj!

https://www.facebook.com/120481645203741/posts/634498143802086/

“Bojkot izbora je jedina opcija jer su oni nezakoniti. Svi da izađu, mi nećemo. Narod je taj koji daje legitimitet”, rekao je jučer Nogo.

Nedugo zatim okupljeni su sinoć krenuli u protestnu šetnju ka zgradi RTS zbog čega su bile blokirane i neke ulice, da bi se nešto prije 19 sati građani razišli, a saobraćaj je normalizovan.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.