Crna Gora: U neredima povrijeđeno 26 policajaca (VIDEO)

354

Crnogorska policija je saopštila da je u sinoćnim neredima u Pljevljima i Nikšiću povrijeđeno ukupno 26 policajaca od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju, kao i da su u Nikšiću privedene 32 osobe.

Kako je navedeno, postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom policija je u ova dva grada uspostavila red i mir u veoma kratkom roku.

“Juče tokom dana i u večernjim satima u više gradova su procesuirana lica koja su se okupljala suprotno naredbama Ministarstva zdravlja i izazvala nerede. U Pljevljima i Nikšiću je došlo do incidenata gdje su okupljeni građani policijske službenike brutalno napali bez razloga, zasipajući ih kamenicma, flašama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima. Juče je u ovim neredima povrijeđeno ukupno 26 pripadnika Uprave policije od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju. Postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom policija je u ova dva grada uspostavila red i mir u veoma kratkom roku,” saopšteno je iz Uprave policije.

https://twitter.com/FriendsOfSerbs/status/1260350256425959427?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1260350256425959427&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bljesak.info%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fneredi-u-crnoj-goru%2F311917

Osim toga, građani su oštetiti službena vozila i opremu dok su pojedine grupe izgrednika u Nikšiću uništavale i gradski mobilijar. Policija u Nikšiću je sprovodeći kontrolu aktera protestnih dešavanja pronašla i hladno oružje – sjekiru i nož, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Odgovorne osobe za organizovanje okupljanja i akteri incidenata biće identifikovani, locirani i sprovedni pred lice pravde.

– U Nikšiću privedene 32 osobe

Policija u Nikšiću je zbog javnog okupljanja i incidenata koje su izazivali građani u službene prostorije privela 32 lica, protiv 20 lica su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz člana 11 i člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Aktivnosti na daljoj identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica su u toku.

U Pljevljima pripadnici policije su priveli devet lica od kojih je jedanuhapšen zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene družnosti, pet lica je procesuirano zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Grupa građana je kamenovala i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova gdje su polomljena i stakla na prozorima ove zgrade. Pljevaljska policija ima saznanja ko su organizatori incidenata i intenzivno se radi na njihovom lociranju i procesurianju.

Tri lica su u Podgorici lišena slobode, jedno za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jedno za prekšaj iz čl. 23 Zakona o javnom redu i miru i treće zbog napada na policijskog službenika. Operativnim i preventivnim radom policije na teritoriji Glavnog grada spriječena su nedozvoljena javna okupljanja i izazivanje nereda.

Pet lica je lišeno slobode u Andrijevici zbog sumnje da su izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ova lica su blokirala regionalni put Berane – Andrijevica i sa te lokacije je policija nakon razbijanja blokade puta privela 12 lica.

Jedna osoba je uhapšena u Herceg Novom, a tereti se za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru.

Budvanska policija je zbog organizovanih kolona vozila noć prije koje su se kretale kroz grad u Centar bezbjednosti pozvala 25 lica, od tog broja 14 osoba je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Zbog privođenja sveštenika SPC-a koji su prije dva dana suptorno propisima organizovali litiju u Nikšiću u nekoliko gradova u Crnoj Gori organizirani su protesti.

Izvor: RTCG
2 thoughts on “Crna Gora: U neredima povrijeđeno 26 policajaca (VIDEO)

  1. Nepoznato

    Pagansko nevjernicka sekta SPC ne miruje…Vi koji razum imate ostavite se paganstva i „svetog trojstva“ sto je satanina spletka , nego se vratite Islamu kao jedinoj priznatoj vjeri kod Uzvisenog a to je daje On jedan jedini kome trebamo da se klanjamo i molimoa ne freskama, svecima, „bogorodici“ ili Isusu… Svi su oni zavisni od Boga i svi mu se klanjaju i mole. Zato znajte da je SPC paganska organizacija koja je u savezu sa satanom da vas odvede u nevjerstvo i vas sluzi kao stoku koja se bori za njihove bolesne ciljeve…

    Reply
  2. Nepoznato

    Prebijte stoku huligansku. Zamisli kad bi crnogorci demonszrirali po srbiji, cojelu zandarmeriju sa vodemin topovima bi izveli kao onda u Hadzetu. Cetnicka posla niko ne razumije a pogotovu kao söusaju one bradate mevjernike iz satanistickih hramova…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.