Od jeseni novi vrtić u Novom Pazaru

468

Delegacija Grada Novog Pazara obišla je danas radove na izgradnji vrtića u naselju Šestovo, saopćeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je prilikom obilaska radova na izgradnji vrtića da je posebna pažnja usmjerena na stvaranje novih, kao i na modernizaciju i proširenje kapaciteta u postojećim obdaništima.

“Očekujemo da radovi na Šestovu budu gotovi na jesen. Stvara se potreba za izgradnjom novih vrtića što pažljivo pratimo, stvarajući iz godine u godinu sve bolje uslove za najmlađe. Izgradnja vrtića na Šestovu je u završnoj fazi, u toku godine radićemo na potpunoj rekonstrukciji obdaništa u centru grada, kod OŠ ‘Bratstvo’, što će znatno povećati kapacitete za smještaj djece. Vrijednost projekta, koji finansira Svjetska banka u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, je oko milion eura”, kazao je Biševac.

Gradonačelnik je istakao želju Gradske uprave da se unaprijedi kvalitet obrazovanja u Novom Pazaru.

“Izdvajamo, u cilju stvaranja najboljih uslova za našu djecu, iz godine u godinu sve više sredstava. Želimo da unaprijedimo kvalitet obrazovanja, ka čemu smo dugoročno usmjerili značajne resurse. Prošle godine smo imali potpunu rekonstrukciju Gimnazije, što je investicija vrijedna oko 70 milona dinara, rekonstrukciju OŠ ‘Stefan Nemanja’ od pola milona eura. Ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji OŠ ‘Bratstvo’, sa izgradnjom školskog bazena, što je jedna od najvećih investicija u obrazovanje. Očekujemo početak radova na rekonstrukciji i uređenju OŠ ‘Desanka Maksimović’. Grad je, da podsjetim, kupio parcelu za potrebe izgradnje nove osnovne škole u naselju Šutenovac, čime želimo da smanjimo broj učenika u školama i omogućimo rad u dve smene”, naveo je Biševac.

Direktorka Predškolske ustanove “Mladost Sabina Hoćanin podsjetila je da su u okviru objekta na Šestovu završeni radovi na parternom uređenju i postavljanju potpornih zidova neophodnih zbog bezbjednosti djece.

“Dio pristupnog puta je završen, uskoro će i ostatak biti priveden kraju. Nakon toga nas očekuje otvaranje vrtića, za šta je Grad obezbijedio sve što je neophodno. Kapacitet objekta je 150 mališana, što će znatno rasteretiti objekat kod autobuske stanice”, kazala je direktorka Hoćanin.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.