Erdogan: Uz pomoć Boga i podršku naroda korona virusa ostavljamo iza sebe

260

Erdogan: Uz božiju pomoć i podršku naroda krizu koronavirusa ostavljamo iza sebe sa najmanjom mogućom štetom.

Erdogan: Nije dovoljno da pandemiju koronavirusa stavimo pod kontrolu samo unutar svojih granica, zaraza mora biti neutralizirana u čitavom svijetu kako bismo svi odahnuli.

U Turskoj je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 961 osobe, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 153.548.

U saopćenju objavljenom na internet stranici Ministarstva zdravstva Republike Turske i ministra Fahrettina Koce na Twitteru, navodi se kako su danas obavljena 33.633 testiranja na prisustvo koronavirusa, a da je zaraza potvrđena kod 961 osobe.

U posljednja 24 sata u toj zemlji je preminulo 27 pacijenata kojima je prethodno dijagnosticiran COVID-19, dok su se 1.003 osobe oporavile i otpuštene su kućama.

Na virus je testirano ukupno 1.729.988 osoba, broj zaraženih je povećan na 153.548, umrlih na 4.249, a oporavljenih na 114.990 osoba.

Ministar Koca izjavio je da je broj slučajeva zaraze i dalje na očekivanom nivou.

“Smanjuje se i broj pacijenata kojima je potrebna intenzivna njega. Naš stil života je i dalje ‘kontrolirani društveni život’. Poštujmo mjere. Nosimo maske ​​i pridržavajmo se fizičke distance od 1,5 metara”, naveo je Koca…

Izvor Sandžak Danas / agencije AA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.