Nedžad Nurković obezbijedio pomoć za najugroženije porodice u Rožajama

338

Nedžad Nurković, koji živi i radi u Frankfurtu, obezbijedio je 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koji su distribuirani najugroženijim rožajskim porodicama. U lokalnom Udruženju penzionera su izrazili zahvalnost što je Nurković iz ovog kontingenta 50 kompleta namijenio penzionerima, piše “Dan”.

“Zahvalni smo Nurkoviću koji je pokazao empatiju prema našim najugroženijim članovima čije porodice preživljavaju od svega 125 eura mjesečno. Sobzirom na to da imamo mnogo penzionera koji se nalaze na ivici siromaštva, imali smo mnogo posla kako bi izdvojili one kojima je pomoć, koju nam je opredijelio Nurković, najpotrebnija”, saopćeno je iz rožajskog Udruženja penzionera.

Ističu da ova organizacija broji ukupno 2.500 penzionera od kojih petina preživljava od svega 125 eura.

“Obzirom na ekonomski status 500 penzionera koji primaju penzije od svega 125 eura, mi smo tokom trajanja mjera NKT tražili pomoć od Crvenog krsta za naše najugroženije članove i dobili svega 10 paketa, dok nam je DD Merhamet isporučilo pet paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Naši najugroženiji članovi su dobili pomoć od po 50 eura koju je opredijelila Vlada posredstvom Saveza penzionera. Smatramo da se o našim najugroženijim članovima ne vodi dovoljno računa kada je njihov standard u pitanju, te da bi pomoć penzionerima morala biti mnogo izdašnija kako bi se ublažile posledice siromaštva u kojem bivstvuju”, poručuju iz rožajskog Udruženja penzionera.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.