Nastavak unapređenja Centra za hemodijalizu u Tutinu

308

Od početka ove godine Centar za hemodijalizu u tutinskom Domu zdravlja primio je nekoliko značajnih donacija. Doktor Nedim Hamzagić, koji rukovodi ovim centrom, kaže u razgovoru za Sandžačke da je ova godina za njih krenula uspješno i precizira da su već dobili tri veoma značajne donacije.

“Prva i najznačajnija za nas je u vidi medicinske opreme, dobili smo tri aparata za hemodijalizu najnovije generacije. To su aparati koji imaju mogućnost obavljanja najsavremenije hemodijalize. Na ovaj način su se popravili uslovi zdravstvene zaštite koju prużamo našim korisnicina. Donaciju je obezbijedila medicinska kuća ‘Medicon’ sa kojom duži niz godina imamo uspešnu saradnju.

Duga donacija se trenutno realizuje i predstavlja potpuno renoviranje i krečenje prostorija preko 400 kvadrata. Ova donacija nam je dobro došla jer će mnogo značiti u svrhu dezinfekcije prostorija poslije aktuelne pandemije Corona virusa. Ovu donaciju su dijelom finansirali humani ljudi Tutina, a dijelom firma “Medicon'”, ističe dr. Hamzagić

Dr. Hamzagić navodi da je treća donacija primljena od građana Tutina, i riječ je o klima uređaju koji je inastaliran u prostoriji gdje se nalaze pacijenti što dodatno čini ambijent prijatnijim, obzirom da je poznato da oni u prostorijama Centra za hemodijalizu provode i do šest sati dnevno.

Predstavnik kuće “Medicon” Vladimir Novković kazao je za naš portal da od početka rada Centra za hemodijalizu u Tutinu 2013. godine ostvaruju kontinuiranu i uspješnu saradnju.

Vrijednost doniranih aparata je oko 40.000 eura. Obzirom na opremljenost centra Novković ističe da je tutinski centar za hemodijalizu jedan od bolje rangiranih u regionu i šire.

Dr. Hamzagić obećava da će i dalje nastaviti sa dobrim kontaktima sa saradnicima kao i humanim građanima Tutina i da će ovo odjeljenje unapređivati.

Kako bi bio na usluzi ustanovi u kojoj radi, kao i pacijentima na hemodijalizi, dr. Hamzagić je godinu dana po dobijanju specijalizacije prihvatio da paralelno sa istom nastavi rad u hemodijaliznom centru.

Izvor: Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.