Užas u BEOGRADSKOJ Bogosloviji: Profesor me silovao i u crkvi

395

Studentkinja Bogoslovije, koja optužuje da ju je silovao svještenik i prodekan Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta Vladimir Vukašinović, u svojoj ispovesti piše da je posle strašnog događaja, kad je seksulano napastvovao u njenom stanu, pokušala da razgovara sa profesorom, ali da je on umjesto toga pokušao da je ponovo siluje.

Drugi put to se dogodilo u jednoj beogradskoj crkvi, gde ju je, prema njenim rečima, Vukašinović pozvao kako bi razgovarali.

“U 9 časova sam došla do crkve, a on me je zamolio da skuvam kafu za njega i neke ljude, jer nije bilo nijedne žene koja je radila u kuhinji. Onda se desio isti čin, kad sam ušla u kancelariju. Nemam potpuno sećanje na događaj, pokušala sam da ga rekonstruišem sa svojim psihoterapeutom, ali se sećam da je u jednom trenutku izvadio polni organi i stavio mi ga u usta. Pobegla sam i dugo ga nisam videla nakon toga”, tvrdi ona.

Kako je napisala, pored seksualnog nasilja, profesor Vukašinović je zloupotrebljavao svoj položaj, jer je bio njen duhovnik, stoga je insistirao da se kod njega ispoveda, nakon čega je čak tražio da svoje ispovijedi navede pismeno i da mu donese da on pogleda.

“Moja rekacija na to je bila da sam se zatvorila na pet mkeseci u stan. Potom sam išla od crkve do crkve, ispovijedala se i pričešćivala. Sve sam udaljila od sebe. Samo sam jednoj osobi uspela da kažem šta sam doživjela. Ja sam tamo vodila i svoje drugarice da se ispovijedaju. Kasnije sam bila uplašena da neku od njh ne unakazi. Mislila sam da sam ja izazvala njega, jer je on čovek koji ima divnu ženu i četvoro djece. Bila sam veoma slaba telom, umom i duhom. Uticao je na moje misli i preokrenuo sve”, objašnjava ona.

Kako kaže, zbog toga što nije odmah govorila o svom problemu, njena porodica je vjerovala da je bila zaljubljena u Vukašinovića i da zbog toga pati:

“Mojim roditeljima i bratu sam sve rekla nakon osam godina ćutanja. Danas znaju skoro sve”.

Posle nekoliko manastira i crkava koje je obišla i razgovora sa sveštenstvom, ona navodi da se oporavila, te da se naposletku vratila i na fakultet.

Porfirije mi je zabranio da tražim pomoć od psihoterapeuta

Ona dalje navodi da se za pomoć obraćala i mitropolitu, a tada episkopu, Porfiriju, koji je smatrao, prema njenim riječima, da joj pomoć psihoterapeuta nije potrebna.

“Mislila sam kako on predaje Pastirsku psihologiju, a i episkop je – ako mi on ne pomogne, ko će? Ali, kod episkopa Porfirija ne nalazim elementarnu pomoć”, navodi se u pismu i dodaje da joj je Porfirije zabranjivao da se obrati za stručnu pomoć zbog toga što je smatrao da to nije potrebno

Povodom navedenih tvrdnji , portal Nova.rs je pokušao da stupi u kontakt sa mitropolitom Porfirijem, kako bi provjerili da li je tačno da je sprečavao studentkinju da se javi za pomoć psihoterapeutu, ali nisu dobili odgovor na pitanje

SMS Vladiki Porfiriju

SMS Vladiki Porfiriju

Portal Nova.rs ranije je kontaktirao profesora Vladimira Vukašinovića. On je poručio da je sve što je imao da kaže o ovom slučaju već naveo u odgovoru Etičkoj komisiji PBF, ističući da je reč o najobičnijim klevetama. “Ništa ja sa vama ne mogu da razgovaram, to je stvar o kojoj se razgovara sa advokatima. To su sve klevete, od prve do poslednje. Kao što je bilo u procesu, tako i sad demantujem sve od početka do kraja”, rekao je on za Nova.rs, nakon čega nas je pozvao njegov advokat kako bi nas obavestio o eventualnim pravnim posledicama zbog objavljivanja ovog teksta.

Irinej za Nova.rs o slučaju silovanja: Ta stvar je završena

Na pitanje da li je upoznat sa optužbama da je prodekan za nastavu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Vladimir Vukašinović silovao studentkinju i da li je preduzeo nešto po tom pitanju, patrijarh Irinej za Nova.rs kaže da je proveravao slučaj, ali da nije mogao da dobije dovoljno potvrda za pomenute tvrdnje.

“Ja sam načuo neke stvari, proveravao sam, ali nisam mogao da dobijem dovoljno potvrda za to”, istakao je Irinej.

Na naše pitanje zbog čega nije odgovorio na pismo porodice i njihovu molbu da razgovaraju sa njim, Irinej je odgovorio da je ta priča gotova i nije postojala potreba za razgovorom.

“Ta stvar je završena, nema potrebe da razgovaramo o tome. Bilo je samo nekih priča, ali direktnih stvari nije bilo i ja nisam bio uključen u to”, poručio je za naš portal patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

Kako nam je rečeno iz porodice ove studentkinje, oni su ranije obavijestili patrijarha Irineja o ovom slučaju, ali nikakve reakcije nije bilo. Prije nekoliko dana informacije o ovom slučaju su prosleđene Ministarstvu prosvete, Univerzitetu u Beogradu, kancelariji Povjerenice za zaštitu rodne ravnopravnosti, predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, potpredsjednici Vlade Srbije, ministarki i predsjednici Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović.

izvor portal Nova.rs
One thought on “Užas u BEOGRADSKOJ Bogosloviji: Profesor me silovao i u crkvi

  1. Nepoznato

    Stoka satanisticka veze oni nemaju sa vjerom jer da imaju nebi se klanjali freskama i svecima i pored Boga Jednog Jedinog druga bozanstva pravili i njima se kao Bogu molili stim da ti koje su uzeli za bigove pored Boga Jednog Jedinog Svemoguceg nece odgovorni biti jer oni im to nisu govorili vec su im to satanisti podmetnuli i casnu djevicu Mariju i njenog casnig sina i Bozijeg pislanika za bogove uzeli sto nas casni Kur’an a i u Bibliji originalnoj a ne u ovim satanistickim jevandjeljima stoji da im je Isus govorio da im je dosao da im pokaze ono sto je ispravno u Tori i da ih obraduje sa poslanikom koji ce poslije njega doci kome ce biti ime Ahmed , Muhammed i da se samo klanjaju jJednom Jedinom i vasem i mom Bogu i kad im je dosao sa istinom rekli su jevreji ovo je otvorena i cista vrazbina i te jevreje koji su se borili i pokusali i da ubiju Isusa danasnji prevareni hriscani ustvari i slijede jer jsu sveto trojstvo, krst, freske, sveci, ikone , i ostala praznovjera kukavicko jaje potureno hriscanima koji su prevareni i lutaju u lazima i tranputici…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.