U Crnu Goru već počeli da dolaze turisti (VIDEO)

764

Ulazak u Crnu Goru bez karantina je omogućen građanima država u kojima je stopa aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manja od 25 na 100.000 stanovnika i koji su rezidenti tih država. Herceg Novi, Tivat i Ulcinj destinacije su tri bračna para koja su već nakon ponoći ušla u Crnu Goru, saopštila je Vlada Crne Gore. Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije dijelili su turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone. Crna Gora od 1. juna je otvorila sve granice prema susednim državama, ali samo za građane određenih država je omogućen ulazak u zemlju bez karantina.

Ovo, međutim, ne znači da će državljani Srbije moći da uđu u Crnu Goru.

Prema ranije saopštenim odlukama crnogorskih vlasti, koje su upostavile gore navedene epidemiološke kriterijume, državljani Srbije moći će da uđu u Crnu Goru tek kada Srbija zadovolji te kriterijume, odnosno kada se bude gotovo u potpunosti izborila sa korona virusom.

IZVOR: VLADA CRNE GORE

Ovakva odluka Crne Gore dovela do pogoršanja odnosa sa Srbijom.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je takvu odluku crnogorskih vlasti prokomentarisala rečima da je “to jasna poruka Podgorice da su Srbi tamo nepoželjni”.

Ranije su iz Nacionalnog koordinacionog tela objavili listu koja se jednom sedmično ažurira.

Na njoj se nalaze sledeće zemlje koje imaju manje od 25 aktivnih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika: “Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Sverna Makedonija, Republika Irska, Češka, Finska i Estonija”.

Ispod teksta pogledajte link snimak ko su turisti koji su prvi ušli u Crnu Goru.

Na ovom LINKU možete pogledati video snimak
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.