U Novom Pazaru i Tutinu još 48 novozaraženih

474

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić kaže da je u ovom gradu otkriveno 29 novoinficiranih, od toga 17 je sa izraženom kliničkom slikom, i da je na području tutinske opštine dijagnostikovano još 19 pacijenata.

-Opustili smo se prerano i iz kolektivne odgovornosti prešli u individualnu. Većina stanovnika, nije verovala u sve ovo, pa zbog toga nisu koristili ličnu zaštitnu opremu (maske,rukavice i dezinfekciona sredstva).

Osim toga, u javnim objektima i ustanovama prestalo je poštovanje preporučene socijalne distance i korišćenje dezinfikacionih sredstava i dezinfikacionih barijera – objašnjava dr Spahić i dodaje da se sada radi o inficiranju čitavih porodica i njihovih bliskih kontakata.

Zbog korona virusa, već nekoliko dana, zatvorena je jedna od poslovnica Komercijalne banke u Novom Pazaru, jer se njenih 5 radnika nalazi unovopazarskoj Kovid bolnici. Od početka pandemije u Novom Pazaru je obolelo 138, a u Tutinu 50 osoba.

U Kovid bolnici trenutno se nalazi 40 pacijenata iz Novog Pazara, Tutina i Raške. Samo do pre nekoliko dana u toj zdravstvenoj ustanovi bila su dva pacijenta i već je počelo da se govori kada bi mogla da bude zatvorena.

izvor Danas

Piše: S. Novosel

Izvor Danas
2 thoughts on “U Novom Pazaru i Tutinu još 48 novozaraženih

  1. Mirzet

    Imam skolskok druga on radi u gradsku cistocu on je sve vreme radio na utovaru smecarskok kamiona bez zastite da je imalo sta on bi nafato koronu .

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.