I TITOVA UNUKA NA ZBORU Omladinska radna akcija u Novom Pazaru (VIDEO)

340

Ove godine ORA Novi Pazar 2020. zbog pandemije korona virusa, nema međunarodni karakter, ali to nije umanjilo značaj i ljepotu ove manifestacije. Komandant ORA Novi Pazar Kasim Zoranić kazao je da su svi brigadiri spremni za izvršenje radnih akcija.

– Radićemo na više lokacija u gradu, brigadiri i brigadirke daće svoj doprinos u sređivanju okoline. I ove godine sa nama su, pored mladih, i akcijaši veterani. To pokazuje da još uvijek živi duh radnih akcija, kazao je za Informer Kasim Zoranić.

Učešće u Omladinskoj radnoj akciji Novi Pazar 2020. uzela je unuka Josipa Broza Tita, Zlatica Broz. Prilikom otvaranja ORA ona je rekla da joj je velika čast što je posle mnogo godima imala priliku da doživi duh nekadašnje zemlje i starih akcija.

– Drago mi je što su ovde i veterani, kao i mlađi ljudi. Ovo je prilika za lepo druženje ali i da se pokaže suživot kakav ste uvek imali na ovim prostorima, rekla je Zlatica Broz.

Na ORA učestvuju tri brigade koje su smještene u Brigadirskom naselju Laki i Bane u Novom Pazaru. Pored brigade koju čine veterani, učešće su uzele i brigade humanitaraca i Laki i Bane.

– Omladinska radna akcija postala je tradicija. Radimo veoma korisne stvari, a zatim se međusobno upoznajemo i družimo, rekla je Nejra Škrijelj komandant brigade Laki i Bane. Prema utvrđenom planu, brigadiri i brigadirke uređivaće više lokacija u Novom Pazaru. U večernjim satima, tokom trajanja ORA, organizovan je kulturno zabavni program, a prvog dana na meniju je akcijaški pasulj.

Izvor Informer

Foto Video Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.