Parlamentarni izgled Skupštine Srbije: Bošnjake će zastupati SDP, SDA i SPP

318

Kako će izgledati sastav Parlamenta Srbije poslije izbora već se nazire na osnovu procjena glasova, iako Republička izborna komisija još nije saopštila zvanične rezultate.

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” imaće 189 mandata u Parlamentu, pokazuju podaci Cesida na osnovu 93,4 odsto obrađenih uzoraka. Sa njima se slažu i podaci Ipsosa Srbija o rasporedu mandata.

Za njima slijedi lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Јedinstvena Srbija (ЈS) – Dragan Marković Palma sa 32, a zatim Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju koja će imati 12 poslaničkih mjesta.
U Parlament će ući i četiri manjinske liste, a od njih Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor osvojio je najviše – devet mjesta.

U okviru liste SNS-a dva poslanička mandata pripadaju i Sandžačkoj demokratskoj partiji, i veći broj narodnih poslanika ispred SDPS-a. Ispred SDP-a u SKupštini Srbije biće narodni poslanici Samira Ćosović iz Prijepolja, i Muamer Bačevac iz Novog Pazara.
Lista Muamera Zukorlića imaće tri poslanika, ili dva što je još neizvjesno. Albanska Demokratska Alternativa – Ujedinjena dolina imaće tri narodna poslanika, a SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin imaće dva mandata.
Srđan Bogosavljević iz Ipsosa rekao je da se ne očekuju više promjena u broju osvojenih mandata.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.