Svestrana Mija Ćatović iz Rožaja / PRAVNICA I MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA

277

Mija Ćatović je rođena i odrastala u Rožajama, veliki dio života provela je u Sarajevu, a poslednjih nekoliko godina živi u Bijelom Polju.

Ova stasita djevojka, koja privlači pažnju svojim prelijepim izgledom, jedini je majstor taekwondo-a u Crnoj Gori, sa crnim pojasom.

Ćatović se ovim olimpijskim sportom bavi već dvadeset godina, vlasnica je kluba koji broji preko trideset polaznika svih uzrasta, sa kojima vrijedno trenira tri puta sedmično i prenosi svoja mukotrpno stečena znanja.

Kako često voli da kaže za nju najveću sreću predstavljaju osmjesi zadovoljnih mališana, sa kojima uživa u druženju, iskreno se nadajući da će je neko od njih dostići u taekwondo-u.

Ona svojim načinom života i ljubavlju prema ovoj plemenitoj borilačkoj vještini, ruši predrasude da pripadnice nježnijeg pola ne mogu biti uspješne u ovakvim aktivnostima kao muškarci i pravi je primjer da se upornim i posvećenim radom može doći do zacrtanog cilja.

Inače, Mija je po struci diplomirana pravnica, sa zaposlenjem u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) – Zatvor Bijelo Polje, gdje veoma odgovorno obavlja povjerene poslove, te po svojoj stručnosti i ljudskim kvalitetima važi za omiljenog člana tamošnjeg kolektiva.

S’ obzirom da je grad na Limu prepoznala kao sredinu koja nudi adekvatne uslove za život, kako u pogledu profesionalnog angažmana, tako i gledano sa aspekta bavljenja sportom, sebe još dugo vidi u Bijelom Polju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.