SPAHIĆ: Bajram, suneti, porodična slavlja i svadbe su doprinijeli širenju virusa u Novom Pazaru

214

NOVI PAZAR – U poslednjih deset dana povećan je broj novozaraženih virusom korona u Novom Pazaru, a kako objašnjava direktor ZZJZ u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić, to je posljedica velikog broja asimptomatskih slučajeva koji su tokom raznih proslava dolazili u veliki broj kontakata.

Spahić za Tanjug kaže da su, posle stabilnog perioda, pa čak i perioda kada za tri dana nije bio registrovan nijedannovi slučaj, građani su počeli da zaboravljaju da virus postoji
i počeli su da se poiavljuju sporadični slučajevi.

“U tom stabilnom periodu, brzo smo se zaboravili, zaboravili smo da postoji virus i napravili smo mnogo kontakata. Ovde su kontakti srdačni, sa rukovanjem,
grljenjem, bilo je dosta svadbi, suneta, porodična slavlja, bio je i Bajram i napravili smo mnogo kontakata”, kaže Spahić.

Dodaje da je u tom periodu 60, 70 odsto zaraženih bilo bez ikakvih simptoma i kao takvi, uz kontakte koje su napravili, doveli su do povećanja broja zaraženih.

Ono što je važno, kako kaže Spahić, jeste da se situacija drži pod kontrolom jer su, prema njegovim riječima, trenutno svi kontakti pod epidemiološkim nadzorom.

Sandžak Danas / Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.