Razmatra se da nastava od 1. septembra bude onlajn

274

Republički krizni štab za suzbijanje kovida-19 trebalo bi narednih dana da razmatra mogućnost da od septembra đaci, umjesto u školske klupe, ponovo sjednu pred ekrane televizora i računara, odnosno da nastava bude organizovana onlajn.
Ministar prosvjete Mladen Šarčević navodi da sa svojim timom uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra, piše “Politika”.
Bilo bi, kako ocjenjuje, pošteno da Ministarstvo prosvjete potpuno spremi i tu opciju, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

Tokom jula biće pokrenuti razgovori o onlajn nastavi

Šarčević navodi da to još uvijek nije bila tema na sjednicama Kriznog štaba, ali ukazuje na to da će tokom jula pokrenuti razgovor o onlajn nastavi na početku nove školske godine.

“Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru kog bi dio gradiva učili od kuće, dok bi samo povremeno, podijeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove. Đaci od prvog do četvrtog razreda su veći problem, jer ne mogu sami da budu kod kuće i za njih moramo do 1. septembra da spremimo više nastavnih scenarija. Naš onlajn nastavni sistem poredim sa njemačkim i slovenačkim modelom i mislim da smo se dobro prilagodili na ovaj novi način rada”, poručuje ministar za “Politiku”.

Lekcije za onlajn nastavu za novu školsku godinu već se snimaju i one će služiti onim đacima koji opravdano izostaju iz škole ili u slučaju da se zbog epidemije virusa korona škole ponovo prebace u onlajn režim rada.

GZS / Politika
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.