U Prijepolju preminule tri osobe pozitivne na KOVID-19, dvije osobe iz Sjenice na raspiratoru

273

U Opštoj bolnici u Prijepolju trenutno je smješteno 9 osoba kod kojih se sumnja na zarazu korona virusom, od kojih su dvije na respiratorima, obje iz Sjenice. U proteklih sedam dana preminula su tri pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo KOVIDA-19, dva iz Prijepolja i jedan iz Sjenice.

Od 26. juna do danas preminule su tri osobe kod kojih je potvrđena zaraza novim korona virusom, dvije iz Prijepolja i jedna iz Sjenice, potvrdio je za Televiziju Forum i portal Forum Info direktor Opšte bolnice u Prijepolju dr Zoran Drobnjak.  Sinoć su iz Sjenice upućeni za Novi Pazar prvih pet pacijenata, nakon nehumanog odnosa ljekara iz Užica. Inače bolnica u Prijepolju, kao i Dom zdravlja u Sjenici pripadaju Zdravstvenom centru Užice.

Trenutno je na Izolacionom odjeljenju Opšte bolnice u Prijepolju smješteno 9 osoba za koje se sumnja da su zaražene korona virusom. Od tog broja, dva pacijenta iz Sjenice su u teškom stanju i nalaze se na respiratorima, rekao je Drobnjak.

Dr Drobnjak kaže da kod zdravstvenih radnika u bolnici trenutno nema potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom a ista situacija je i u Domu zdravlja, što nam je potvrdio direktor dr Sead Porović. On nam je rekao da KOVID ambulanta, koja se nalazi u prostorijama nekadašnje kućne njege, radi od 7 do 20 sati, a pacijenti se uz zakazivanje mogu pregledati i kod izabranih ljekara. Porović je rekao da Pi-Si-Ar testova trenutno nema i da se mogu uraditi brzi serološki testovi, dok se pacijenti, kod kojih se sumnja na zarazu korona virusom, dalje upućuju u bolnicu.

Dr Zoran Drobnjak kaže da u bolnici za sada ima dovoljno zaštitne opreme, koja je pristizala redovnim kanalima i kroz donacije, ali da se i brzo troši. Na snazi su protivepidemiološke mjere a trenutno se izvode operativni programi samo kod hitnih slučajeva i onkoloških pacijenata.

Pacijenti kod kojih se sumnja na zarazu korona virusom smještaju se na Odjeljenje neurologije, koje je pretvoreno u izolaciono odjeljenje, a ukoliko su im rezultati testova pozitivni i zdravstveno stanje zahtjeva hospitalizaciju upućuju se u neku od kovid bolnica ili, u slučaju lakše kliničke slike, na kućno liječenje. Trudnice, djeca i pacijenti na hemodijalizi, šalju se u bolnicu „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Izvor: Sandžak Danas/Forum Info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.