BNV: Sutra stiže pomoć iz Turske!

303

Ambasador Turske u Beogradu, NJ.E. Tanju Bilgiç uputio je danas pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Jasmini Curić u kome obavještava o turskoj pomoći koja sutra stiže u Sandžak. U pismu se između ostalog kaže:

“Povodom pisma za pomoć koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji.
U okviru toga, sutra će jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske. Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru.”

Ambasador Bilgiç je u pismu predsjednici Vijeća uputio i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora prof. dr Hasima Mekića.

Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu u kojem je zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku.

Izvor: bnv.org.rs / GG
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.