Sjeničanin spasao sigurne smrti dijete u Njemačkoj!

340

Davud Mesić (66) kaže da je, čisteći hidroelektranu u njemačkom gradu Burgau, ugledao dječje papuče i igračke, a ubrzo je shvatio da je dijete pod vodom.

Sjeničanin Davud Mesić (66), koji godinama živi i radi u Njemačkoj, prošle nedjelje je sigurne smrti spasao dječaka (4) koji je upao u rijeku kod hidroelektrane i tako postao heroj gradića Burgaua na jugu Njemačke.

Mesić je ispričao da je sa svojim šefom čistio dvije manje centrale kada je primjetio najprije dječje papuče i igračke.

– Otišli smo u Burgau, u kome se nalaze dvije manje centrale, kako bismo ih pregledali i očistili. Došao sam do rješetke i ugledao papučice i nekoliko igračaka, ali ne i dijete, jer je ono bilo u mutnoj vodi, na metar i po dubine – priča hrabri Mesić i dodaje:

– Kada je šef uključio hidraulično čišćenje, izvirilo je nešto što je izgledalo kao lutka, pa je on ugasio mašinu i metlom gurnuo tikelo. U tom momentu smo videli ručicu, pa sam kleknuo i izvukao djetence na platformu.

Šef je rekao da je dijete mrtvo, puls nije imalo, srce mu nije kucalo, a oči su mu bile potpuno zatvorene i modre. Bilo je hladno kao led. Kako navodi naš sagovornik, odlučio je da sam reanimira mališana.

– Masirao sam mu srce i davao vještačko disanje puna dva minuta. Odjednom je oživio! Otvorio je okice, pogledao me i vrisnuo. Ubrzo je stigao i helikopter sa policijom i Hitnom pomoći, pa sam im predao dječaka – priča Sjeničanin i dodaje da su lkekari kasnije pitali da li mu je prvu pomoć pružila stručna osoba, lkekar.

– Obradovao sam se kada su mu rekli da je mališan dobro i da nema ozbiljnije zdravstvene posljedice. Meni je trebalo nekoliko dana da se poslije svega smirim i dođem sebi – kaže Mesić, o čijem su herojskom podvigu pisali i njemački mediji.

On naglašava da su mu roditelji dječaka zahvalni što mu je spasao život. – U kontaktu sam s porodicom djeteta. Rekli su mi da se ono dobro osjeća, a roditelji su još uvijek u šoku i pod stresom. Oni su mi, naravno, zahvalili – kaže sagovornik.

Kako su njemački mediji prenijeli, istragom je utvrđeno da je četvorogodišnjak upao u rijeku Mindel dok se igrao na obali. Očevici nesreće su pozvali policiju, a mališan se pukom srećom zaustavio trideset metara dalje, u hidroelektrani, koju je baš tada čistio Davud Mesić. Njemačka policija u zvaničnom saopštenju istakla je da mališan život duguje Mesiću i njegovom šefu.

Izvor: Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.