Mehmedović: Zadovoljan sam akcijom, očekujem najbolje

316

Pijanista, kompozitor i producent iz Novog Pazara Adem Mehmedović rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim tokom akcije prikupljanja novca za njegovu školarinu na prestižnom Berklee koledžu.

On je, kako piše Radiostoplus.com na konferenciji za novinare u novopazarskom Kulturnom centru dodao da se nada najboljem i da će do prvog avgusta uspijeti da uplati prvi dio školarine koji iznosi 19.400 dolara.

“Drago mi je što su se grad i građani priključili akciji od samog početka, i to me najviše ispunjava zato što osećam da ljudi vjeruju u mene, i znam da ću ih dostojno predstavljati. Pokrenuo sam sa svojim prijateljima kampanju da donacije budu što efikasnije i nadam se najboljem zbog viralnosti koju sam postigao u posljednjih nedjelju dana“, rekao je Mehmedović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da će grad za ovog vrsnog pijanistu izdvojiti 500.000 dinara, i time nastaviti tradiciju pomaganja talentovanih studenata, srednjoškolaca i umjetnika.


Direktor Kulturnog centra Husein Memić izrazio je očekivanje da će za Mehmedovića biti prikupljeno i više novca od onog koji mu je potreban.

“Naša je obaveza da pomognemo nekom ko na najbolji način predstavlja kulturu našeg grada, i verujem u naše sugrađane ali i dijasporu koja je u ovim teškim vremenima pokazala da ume da pomogne kada je najpotrebnije”, rekao je Memić.

Mehmedović je na Berklee koledž izabran među 10 muzičara iz cijelog svijeta, i dobio je stipendiju za supertalentovane studente koja pokriva tek 20 odsto svih troškova.

Svi koji žele da uplate donacije kako bi jedan od najboljih mladih pijanista u Evropi nastavio usavršavanje na čuvenom koledžu u Bostonu mogu posjetiti njegov sajt www.adem.live.

Ovaj mladi Novopazarac završio je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, a školovao se i na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu, kao i u Kini.

Izvor: Radiostoplus.com

Autopijac.comOne thought on “Mehmedović: Zadovoljan sam akcijom, očekujem najbolje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.