Krivične prijave protiv SPP aktivista zbog zloupotrebe prikupljanja donacija u inostranstvu

520

Godinama unazad Muamer Zukorlić sa svojim političko-vjerskim organizacijama skupljao je novac od naših ljudi širom dijaspore. Ogroman novac je prikupljen, čemu svjedoče i brojni članci i video klipovi. Međutim, nigdje nikada nije zvanično prezentirano koliko novca je prikupljeno niti gdje je i kako utrošen taj novac. Takođe smo svjedoci da sve te fantomske organizacije koje je osnovao Muamer Zukorlić nisu aktivno učestvovale u borbi sa korona virusom.

Sead Ademović je jedan od pokretača pomoći Sandžaku u vrijeme korone. Na našem portalu već smo  pisali o Seadovom angažmanu u mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Da je politička zloupotreba njegovog imena i imena drugih humanitarnih aktivista od strane SPP-a uzela maha uvidio je sam Sead Ademović, te je ovom prilikom najavio tužbu protiv SPP aktivista, zato što su zloupotrijebili njegovo ime u prikipljanju kovid priloga za Sandžak.

“DEMANT!!Draga braćo i sestre, želim da ponovim,ono sto sam od početka i govorio! Naša akcija, nije obojena niti politički, niti nacionalisticki, niti pripadam bilo kojoj stranci. Niti je bilo koja stranka bila uključena, niti je uključena u koordinaciji, a kamo li u donaciji. Naša akcija je u ime Allaha i pomoć narodu. U poslednje vreme pokušavaju da opstruiraju našu akciju, a neki počinju zloupotrebljavati i moje ime, i da preko mog imena ostvaruju svoje ciljeve.Kao sto mozete vidjeti na ovoj objavi. JA SA OVOM AKCIJOM NEMAM VEZE,NITI CU IMATI. I ZBOG SVAKE ZLOUPOTREBE MOG IMENA I MOJE LIČNOSTI, PODNIJEĆU I KRIVIČNU PRIJAVU!


 

 

Da je zloupotreba uzela maha čak i u Islamskoj zajednici, u kojoj je Muamer Zukorlić bio muftija, a nezvanično i dalje upravlja njome, svjedoče i ove objave zvanične FB stranice “Islamske zajednice u Srbiji”, u kojima se hvale da je Islamska zajednica uložila više u zdravstvo nego država zadnjih 20 godina. Ademović kao pokretač humanitarnih aktivnosti dijaspore napisao je da čak ova spomenuta političko-vjerska organizacija nije ni kordinirala u prikipljanju novca za pomoć Sandžaku, a i narod u Sandžaku je svjedok da stranka SPP je na vlasti u Prijepolju, i da ona i ove nazovi vjerske organizacije ništa ozbiljno nisu preuzele da pomognu gradu na Limu, a cijelo vrijeme su pokušavali da avanzuju političkim napadima na lokalnu samoupravu u Novom Pazaru.

Redakcija našeg portala još jednom poziva sve političke, vjerske, vladine, nevladine, humanitarne, volonterske i druge organizacije da ne politizuju situaciju sa kovidom u Sandžaku, ne pokušavaju da skupljaju jeftine poene “preko tuđih leđa”, mi ćemo se protiv toga žestoko boriti. Takođe pozivamo sve građane koji primjete ili čuju za neke zloupotrebe da se jave našoj redakciji, koja će ih provjeriti i objaviti.

Autopijac.com2 thoughts on “Krivične prijave protiv SPP aktivista zbog zloupotrebe prikupljanja donacija u inostranstvu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.