Foto List Polimlje

Elmedin ispred SANDŽAČKE dijaspore uručio sanitetsko vozilo za PRIJEPOLJSKU BOLNICU

426

Sanitetsko vozilo koje je juče uručeno Opštoj bolnici u Prijepolju, poklon je naših sugradjana iz koji žive i rade u dijaspori.

Opštoj bolnici u Prijepolju sanitetsko vozilo je ispred donatora iz Prijepolja i Brodareva koji su želeli da ostanu anonimni, uručio Elmedin Tahtović koji je auto dovezao iz Nemačke.

Donatori su, pored ove vrijedne donacije, prijepoljskoj Bolnici uputili i aparat za koncentraciju kiseonika kao i odredjenu količinu zaštitne opreme.

Donatorima se, na ovoj vrijednoj i za ustanovu značajnoj donaciji, zahvalio dr Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju:

“ Vozilo je opremljeno medicinskom opremom i apratima zahvaljujući kojima pacijentima možemo omogućiti najbolju moguću negu prilikom transporta”, rekao je Drobnjak i dodao da je situacija u Bolnici bolja nego prehodnih dana:

“Broj pacijenata je u izvesnom padu, najviše zahvaljujući odgovornosti naših sugradjana koji se pridržavaju mjera zaštite. U izolacionoj jedinici danas je bilo 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus i njih smo na dalje liječenje u uputili u užiču kovid bolnicu” , rekao je Drobnjak.


Medju šestoro pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Drobnjak je rekao da je novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

“ Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na covid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć”, kaže Drobnjak .

Rad medicinskog osoblja otežan je i zbog visokih temperatura pa iz Bolnice apeluju na gradjane da imaju razumijevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

Izvor List Polimlje

Autopijac.com2 thoughts on “Elmedin ispred SANDŽAČKE dijaspore uručio sanitetsko vozilo za PRIJEPOLJSKU BOLNICU

  1. Tito

    Ja mislim da je pokradeno sve sto su Turci i dijaspora poslali u Sandzak. Gde su testovi od poslatih 10.000 komada ako je testiranih nepuno 2.000 do kad su rekli da nema testova. Ako još i država šalje kao što lazu, onda se brojke još više na poklapaju. Lopovluk od vrha pa redom, a nebi me iznenadilo da ispliva da je lopovluk naredjen od vrha. Možda da bi naljutilo dijasporu i zaustavili da ne pomaže, ali dijasporu nemoze zaustaviti na takav način. A sve će izaći na vidjelo jednog dana će i ti Bednici biti razotkriveni.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.