Moj otac je platio račun za struju, kad su došli da isključe pao mu mrak na oči i bacio je bombu’

1349

71-godišnji Milorad Arsenić (71), koji je u Hrvatskoj bacio bombu na radnike elektrodistribucije, uradio je to u rastrojstvu, ne mogavši više da izdrži maltretiranje, jer su došli da mu isključe struju iako im je pokazao priznanicu o plaćenom dugu, izjavio je Srni direktor “Veritasa” Savo Štrbac.

On je naveo da je Arseniću Hrvatska elektroprivreda (HEP) stalno pravila probleme sa računima za struju ispostavljajući mu uvijek iznova nove račune i za kuću njegove pokojne žene u selu Ožegovici, u kojoj više niko nije živio.

– Sad su došli usred zime da mu isključe struju rekavši da duguje 380 kuna (oko 50 eura). Rekao im je da će, ako duguje, platiti, i otišao i platio. Oni su, međutim, ponovo došli sutradan i on im je pokazao račun o plaćenoj struji, ali su mu rekli da moraju da mu isijeku struju i popeli su se na stub – tvrdi Štrbac, navodeći kako mu je ovo ispričao Arsenićev sin Predrag.On je naveo da je Arseniću Hrvatska elektroprivreda (HEP) stalno pravila probleme sa računima za struju ispostavljajući mu uvijek iznova nove račune i za kuću njegove pokojne žene u selu Ožegovici, u kojoj više niko nije živio.

– Mom ocu u tom trenutku “pao je mrak na oči”, ušao je u kuću, uzeo bombu i bacio je – naveo je sin.

Arsenić je do 1991. godine živio u Zagrebu, odakle je početkom 1990-oh otišao u rodno selo svoje žene Ožegovci, gdje su živjeli do 1995. godine, kad su prebjegli u Srbiju. Iz Srbije se 2002. godine vratio sa ženom u njenu kuću u Ožegovcima, a s hrvatskim vlastima postigao je sporazum tako što je državi dao svoj stan u Zagrebu, a u zamjenu dobio obnovu kuće u Pakracu.

– Porodica mu je uvela vodu i struju i on se nakon smrti supruge preselio u novu kuću u Pakracu, ali je stalno imao problema sa računima za struju – navodi Štrbac, koji je dodao da je Arsenić “držao bombu u posjedu iz straha za vlastitu bezbjednost“.

Arsenića je policija prijavila za pokušaj teškog ubistva te niz drugih kaznenih djela. Kako navode, muškarac je jučer oko 09.19 sati u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a starih 52, 53 i 55 godina koji su teško povrijeđeni. U eksploziji je oštećen i HEP-ov teretni auto te kuće u vlasništvu muškaraca starih 46 i 74 godine. Po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru pretražili su tri porodične kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71). Tu su našli osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada municije.

Teško povrijeđeni radnik HEP-a je stabilno. On je jučer u kritičnom stanju dovezen na KBC Zagreb, a sinoć je operiran i nije direktno životno ugrožen te se čeka njegovo buđenje.

– Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama – naveo je izvor iz bolnice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.