Sandžak: Grom juče ubio 13 ovaca

1954

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom koje je drugi dan zahvatilo je opštinu Pljevlja nanijelo je veliku štetu poljoprivrednicima. Vrijedom domaćinu iz sela Velike Krće Milojku Goju Jaševiću od udara groma stradalo je 13 ovaca.

–Sve se desilo između 15 i 16 časova. Kada sam vidio da se sprema nevrijeme uspio sam da ih sa ispade vratim u tor, koji se nalazi oko 150 metara od kuće. Samo što sam ušao u kuću počela je grmljavina, a nedugo zatim sve se zatreslo. Grom je gađao u blizini tora i ubio mi je 13 ovaca, rekao nam je Jašević čije domaćinstvo živi isključivo od stočarstva.

Zajedno sa sinom pored ovaca imaju desetak krava i samo oni znaju kako je teško izimiti toliku stoku u Velikim Krćama. Mnogo rada bez dana odmora, truda i odricanja, a zarada tek tolika da se preživi.

–Stado je brojalo preko 70 ovaca koje smo uspjeli da izimimo i kada smo pomislili da je došlo ljeto i počeli da se spremamo za kosidbu desilo nam se ovo. Šteta je velika, a ja se nadam da će nam država ili opština pomoći. Prava je sreća što niko od ukućana nije stradao, a koliko je udar bio jak u kući nam je izgorio televizor, kazao je Jašević za Pvportal.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.