/VIDEO/Godišnjica smrti turskog junaka Omera Halisdemira: 15. jula hrabrošću prekinuo puč

808

Omer Halisdemir rođen je 20. februara 1974. godine u turskom gradu Bor, Nigde. Otac, sin, brat, suprug, čovjek čiji se život okončao u toj izdajničkoj noći u julu. Halisdemir je vjerno služio svojoj domovini, a to je dokazao i u noći pokušaja puča, koja se desila 15. jula 2016. godine.

Komandir podoficir specijalnih snaga Omer Halisdemir, otac dvoje djece, suprug, brat, sin, te kobne noći je primio poziv od general-majora i dvadesetogodišnjeg prijatelja Zekai Aksakallija kada mu je saopćio da imaju zadatak za njega. Njegov zadatak je bio da ubije vođu pučista, brigadnog generala Semiha Terzija. Pored njegovog zadatka, general-major mu je rekao i da će ishod tog zadatka biti njegova smrt, ali Halisdemir je uprkos tome prihvatio zadatak rekavši: „Na zapovijed komadante“. Oprostio se sa svojim dugogodišnjim prijateljem i radnim kolegom, i otišao je da obavi svoj posljednji zadatak, hrabro krenuvši u smrt.

Novi junak turskog vremena, turske nacije je svoju ljubav prema domovini pokazao te kobne noći, 15.jula, bezpogovorno prihvativši zadatak.

Komandir podoficir Omer Halisdemir je ubio vođu pučista, Semiha Terzija, nakon čega je i sam on ubijen, od strane izdajica domovine – države Republike Turske.

Pripadnici terorističke FETO organizacije su heroja Omera Halisdemira ubili ispucavši u njega 17 metaka. Svoju uniformu je nosio časno, a onako kako je živio, tako je i umro. Časno i ponosno. Postao je heroj i ponos turske nacije.

Podoficir Omer Halisdemir je pao za državu kao šehid, a šehidi ne umiru.

“I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: “Mrtvi su!” Ne, oni su živi, ali vi to ne znate“! ( Kur´an / El-Bekare, 154 )

Šehid Omer Halisdemir je ukopan u svom rodnom mjestu.

Piše: Nudžejma Đukić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.