Abazović čestitao POLICIJI: Braneći CRKVU branimio nacionalne interese Crne Gore

1324

Potpresjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je na današnjem sastanku pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i menadžment policije te im se zahvalio na postignutim rezultatima i akcijama prethodnog vikenda na Cetinju.

Uprkos neredima koji su obilježili Crnu Goru prethodnog vikenda, potpredsjednik Vlade Crne Gore je poručio kako je policija postigla izuzetne rezultate u složenim akcijama na Cetinju.

“Čestitke MUP-u Crne Gore i menadžmentu policije na postignutim rezultatima u složenim akcijama u cilju očuvanja mira i ustavnih prava građana”, rekao je Abazović.

Između ostalog, Abazović je naglasio kako će policija nastaviti braniti nacionalne interese Crne Gore.

“Nastavljamo timski. Idemo dalje, čeka nas još mnogo posla. Branimo nacionalne interese Crne Gore”, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Nakon sukoba na Cetinju između policije i demonstranata koji su bili protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, iz cetinjske hitne pomoći saopćili su kako je povrijeđeno ukupno 60 osoba od čega 20 policajaca.

Iz policije Crne Gore saopćeno je kako su tokom demonstracija pripadnici policije priveli 14 osoba dok su dvije uhapšene.

Između ostalog, tokom nereda uhapšen je i savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović koji je danas pušten da se brani sa slobode.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi ostankom na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

Prema tvrnjama potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef policije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.