Kasim Zoranić humanitarac bez premca!

399

Svoj radni vijek u Beogradu je stavio u službu humanosti, ne postoji čovjek u Sandžaku, bio on Srbin, Bošnjak, pripadnik ove ili one politicke opcije da mu se obratio, a da Kaso nije došao da ga obiđe.

Ne postoji doktor u Beogradu kome ovaj čovjek nije kucao na vrata ne bi li pomogao svom narodu. Na hiljade porodica koje nisu imali gdje prenoćiti je u Beogradu smjestio u svoj stan, najvećim dijelom porodice koje su na klinikama liječili svoje najmilije. Koliko je samo puta sam u stanu pravio kuhana jela koja je nosio bolesnicima, lično je sa Rasimom Ljajićem osnovao humanitarnu organizaciju za zbrinjavanje pacijenata koji dolaze sa prostora Sandzaka.

Ne postoji dan a da Kasim nije sa Gocom i Rasimom nakon svog radnog vremena u posjeti, bilo da je napolju + 40 ili -20. Inicijator je grupe Sandzačke dijsapore i privrednika koji su bolnici donirali preko milion evra u opremi i drugim potrepštinama koje su bile potrebne kada je nastupila korona.

Dan-danas je aktivan i pomaže ljudima koji su u nevolji, samo u jednom danu za nepunih sat vremena je organizovao privrednike koji su u potpunosti pomogli petočlanoj porodici Agović da se pronađe rješenje za izgradnju nove kuće jer je stara izgorila u požaru.

“Najbolji od vas su oni od kojih narod ima hajira”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.