mirza sabovic

Mirza Šabović: Neprijatelji Bošnjaka podržavaju Demokrate

478

Drago mi je da su se oglasili iz udruženja ”borci” ratova od 1990. i podržali Demokrate Alekse Bečića, mislim da će sada biti mnogo lakše Albinu Ćemanu i Dženanu Koliću da se izbore za demokratiju u Crnoj Gori, pojačani i nadahnuti vrijednostima koje ovo udruženje protežira, kaže Mirza Šabovićiz SDP-a, reagujući na saopštenje Udruženja boraca ratova od 1990. u kojem pružaju podršku Aleksi Bečiću.

“Albina Ćemana (disciplinovanog) koji je i član Bošnjačkog vijeća Crne Gore, podržavaju ”borci” ratova od 1990. godine, toliko o Ćemanu, ali i o Bošnjačkom vijeću Crne Gore sa ovakvim članovima. Bilo bi dobro da se Ćeman informiše za koga i protiv koga su ratovali ”borci” iz ovog udruženja, za čije interese i ko je to Crnu Goru napadao 1990. godine?”, navodi Šabović.

Imali smo prilike, dodaje on, da čujemo sinoć od strane članova i simpatizera Demokrata Alekse Bečića, kako se ”šiptari” neće pitati u Crnoj Gori.

“Moram da ih razočaram, pitaće se i Crnogorci i Srbi i Bošnjaci i Albanci i Hrvati i Romi i svi koji žive u ovoj državi, ali se neće pitati šovinisti, fašisti i oni radikalni elementi koji bi da nestane sve što nije Srpsko u Crnoj Gori. Ovakva udruženja koja podržavaju Demokrate, i dobar dio visokih funkcionera ove nazovi građanske partije čiji su eksponenti Ćeman i Kolić, ne misle ništa dobro o mom Bošnjačkom narodu, ne misle dobro ni o bilo kom drugom narodu koji nije po njihovoj ”mjeri”, ali da budem potpuno jasan i iskren, osjećaj je obostran, naši sistemi vrijednosti su drugačiji i ja za razliku od ove dvojice to smijem da kažem, jer ja sam nedisciplinovani Bošnjak, koji se srcem bori za građansku i antifašističku Crnu Goru svih njenih naroda koji u njoj žive”, zaključio je Šabović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.