sjenica

POSLE MINUS 31, NA PEŠTERU DANAS MNOGO TOPLIJE! Pogledajte trenutne temperature

585

Noć između utorka i srijede donijela je veliko otopljenje na Pešterskoj visoravni pa je temperatura za 24 časa porasla čak 25 stepeni! Sa minus 31,1 stepen, koliko je juče ujutru bilo u Karajukića Bunarima na minus 5,8 stepeni, koliko je izmjereno jutros u 10 sati!

Nešto hladnije je u Sjenici gdje je juče ujutru temperatura bila minus 25, a jutros u 10 – minus 10 stepeni.
Sjenica, sneg, mraz, zima

Sjenica, sneg, mraz, zima

foto: Kurir.rs/Z.Š.

U Meteorološkoj stanici u Sjenici kažu međutim da ovakav brzi rast temperature i nije neka ekstremna i retka pojava za Peštersku visoravan.

– U utorak ujutru imali smo gotovo idealne uslove za jako nisku temperaturu. Vedro, mirno vreme bez vetra, prodor hladnog vazduha koji se dodatno ohladio po okolnim vrhovima a onda spustio u kotlinu. Tokom prošle noći došlo je do naoblačenja praćenog prodorom toplijeg vazduha sa zapada i zbog toga je jutros ovde osjetno toplije – kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

Prema podacima meteorologa, u Karajukića Bunrima u utorak ujutru bilo je minus 31,1 stepen, u utorak oko 22 uveče minus 24, a onda je temperatura tokom noći porasla na minus pet koliko je bilo jutros oko 10 stepeni.

-Vrijeme je mirno, nema vetra pa je hladan vazduh i dalje ujezeren u kotlini, danas će verovatno biti ledeni dan, a osjetnije otopljenje očekujemo sutra sa dodatnim prodorom toplijeg vazduha – kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

(Kurir.rs/Z.Šaponjić)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.