Vozaču Kučevića pravosnažno dvije godine zatvora

333

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Fadilja Preljića (57) na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo tadašnji predsjednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Taj sud je odbio žalbe branioca okrivljenog i Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u ovom gradu kojom je Preljić proglašen krivim za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Za to djelo zaprećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Pored kazne zatvora, njemu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedne godine, s tim što se vrijeme provedeno u zatvoru neće uračunati.

Tokom suđenja pred Višim sudom utvrđeno je da je Preljić 12. oktobra 2017. godine upravljao “škodom” koja je sletjela sa puta u mjestu Mađare, na magistralnom putu Tutin – Novi Pazar, a potom udarila u stablo.

Tom prilikom je Kučević, koji je bio na zadnjem sjedištu automobila, zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Vještačenjem je utvrđeno da je Preljić vozilom upravljao pod dejstvom alkohola i da je imao 0,71 promil alkohola u organizmu, a da se “škoda” u trenutku udesa kretala oko 67 kilometara na sat.

Preljić je dužan da Višem sudu nadoknadi troškove krivičnog postupka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.