MANDIĆ I KNEŽEVIĆ SLEDEĆE SEDMICE KOD ĐUKANOVIĆA

727

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević će se sledeće sedmice naći na sastanku i na konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore i liderom opozicionog DPS-a Milom Đukanovićem.

Mandić i Knežević su to danas saopštili na konfrenciji za medije.

Knežević je kazao da će na tim konsultacijama Đukanoviću saopštiti da je glavni krivac za sve što će se dešava ukoliko dođe do prekrajanja izborne volje.

“Hoćemo li mu na konsultacijama reći ono što smo najavili – hoćemo. On je najveći krivac za aktuelno stanje. Ako se osvjedoči da srpski narod bude sad diskriminisan kao u vrijeme Đukanovićeve vlasti, onda moramo da preispitamo to i da razgovafamo u eventualnoj ustavnoj rekonstrukciji. Ne pristajemo da budemo majorizovani. Od 2007. do danas na nama je odgovornost da tražimo neka druga rješenja. Ako se iznevjeri izborna volja, pojaviće se određeni politički zahtjevi. Ovo je težak momenat, DF ima veliku odgovornost”, kazao je Mandić.

“Ne možemo sa DPS-om podržavati bilo kakvu Vladu i ispoštovaćemo izbornu volju od 30. avgusta, dužni smo da pređemo preko oštrih polemika, a građani su dovedeni u opasnost zbog političke krize u zemlji. Stanje je resetovano na 30. avgust. Želimo dogovor i rešenje i ne želimo da budemo u suprotnosti sa voljom naših građana. Tražili smo da se nikako ne izbjegne volja građana na izborima. Svako ko krene sa DPS-om, to znači da su njihovi partneri koji će služiti njihovim interesima”, zaključio je Mandić.

“Dužni smo našim građanima da pređemo preko oštrih polemika, a sa DPS-om ne možemo podržavati bilo kakvu Vladu”, kazao je Mandić.

Dodao je da žele da razgovaraju sa parlamentarnom većinom da se postigne dogovor na korist svih građana Crne Gore.

On je rekao da je prihvatljiv svaki dogovor u okviru parlamentarne većine.

Izvor: PCNEN
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.