SAV TAJ LUDI SVIJET / Srpska pjevačica prkosi zakonima fizike: Zemlja je ravna ploča…

443

Gostujući u jednoj srbijanskoj emijiji, pjevačica Andreana Čekić izjavila je da je zemlja ravna ploča i da ona to pouzdano zna. Takođe, tvrdila je da je gravitacija nedokazana stvar.

Snimak je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

“Smatram da je zemlja ravna. Kad budeš letio i prešao ovako oko zemaljske kugle, onda ću da povjerujem”, rekla je Andreana.

“Zemlja nije ravna ploča, molim vas. Znam 100 posto. Mi smo mnogo otišli od obrazovanja, nauke, teorije zavjere su pojele sve nas. Da sam malo mlađi otišao bih za austronauta, sve to snimio svojim mobilnim telefonom i donio ti”, rekao joj je voditelj.

“Gravitacija je nedokazana stvar! Da bi skratili ovu priču… Nedokazana stvar! Samo je neko rekao, eto, da masa ovako pada na pod i to je gravitacija”, rekla je Andreana nakon što je ilustrovala let aviona po zemlji, ravnoj ploči. Kad skočiš, vratiš li se na Zemlju?”, upitao ju je dalje voditelj.

“Vratiš se, ali zato što si masa, ne zbog neke gravitacije i nekog magnetnog polja”, samouvjereno je poručila. Pogledajte na video prilogu ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.